Αυτές τις μέρες, στο Wörthersee της Αυστρίας, πραγματοποιείται το 33ο ομώνυμο event, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση tuning για τα αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen.

Η Audi παρουσίασε εκεί μια σειρά νέων πρωτότυπων μοντέλων.

Το πιο ενδιαφέρον έκθεμα της premium εταιρείας του ομίλου, αποτελεί δίχως αμφιβολία το A3 clubsport quattro concept. Για το εν λόγω πρωτότυπο μοντέλο των 525 ίππων, το οποίο μοιάζει σαν να είναι ο προπομπός του RS3, η Audi δημοσίευσε ένα βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Audi Q3 Camping Tent

Στο Wörthersee 2014 παρουσιάστηκε μια περιπετειώδης εκδοχή του Q3, η οποία εξοπλίζεται με αξεσουάρ της Audi Original Accessories, όπως οι ζάντες αλουμινίου και οι ράγες οροφής, οι οποίες συγκρατούν ένα kayak.

Ωστόσο, το highlight του μοντέλου είναι η περίεργη σκηνή που φέρει, για την οποία η Audi υπόσχεται πως στήνεται μέσα σε 7 λεπτά.

Μπορεί να αντέξει ανέμους ταχύτητας έως και 70 χλμ./ώρα και μπορεί να τοποθετηθεί είτε αυτόνομα είτε να προσαρμοστεί στο ανοικτό πορτμπαγκάζ του Q3, το οποίο τότε λειτουργεί ως ντουλάπα του «σπιτιού».

Κάτω από το καπό του περίεργου αυτού Q3 βρίσκεται το 2λιτρο TDI μοτέρ της εταιρείας, το οποίος αποδίδει 177 ίππους ισχύος και 380 Nm ροπής. Αν συνδυαστεί με το προαιρετικό αυτόματο 7άρι κιβώτιο S tronic, χαρίζει στο Audi Q3 του κατασκηνωτή μία επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα της τάξης των 8,2 δλ.

Audi A1 Sportback & S3 Cabriolet

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε στους επισκέπτες του Wörthersee 2014 τις τροποποιημένες εκδοχές των A1 Sportback και S3 Cabriolet, οι οποίες μοιάζουν σαν να βγήκαν από τα σχεδιαστήρια aftermarket οίκων μετατροπής.

Οι διαφορές που φαίνονται με μια πρώτη ματιά στην «ανοικτή» εκδοχή του Audi S3 αφορούν στην προσθήκη ανθρακονημάτων στο πίσω σπόιλερ και στα καπάκια των εξωτερικών καθρεπτών.

Πιο εντυπωσιακό είναι το A1 Sportback, το οποίο είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα με κίτρινες (Macao Yellow) λεπτομέρειες στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, στους καθρέπτες και στα πλευρικά μαρσπιέ. Το αμάξωμά του διακοσμούν κίτρινες ρίγες, ενώ οι πεντάκτινες ζάντες αλουμινίου του είναι ασημί και μαύρες ματ.

Περιορισμένες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό και συνοψίζονται στις κίτρινες «πινελιές» στην κεντρική κονσόλα και στους αεραγωγούς. Κάτω από το καπό του βρίσκεται το γνωστό μοτέρ 1,4 TFSI.

Πηγή: autotriti.gr