Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι απαραίτητη σε κάθε οδηγό, όμως τώρα με τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας οι οδηγοί θα την χρειαστούν περισσότερο από ποτέ.

Η Covid 19 έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές μας και όπως φαίνεται θα φέρει τα πάνω κάτω και στις αιτίες των ατυχημάτων.

Η επίδραση του φόβου

Το μέτρο περιορισμού κυκλοφορίας μετά τις 12:30 για τις ζώνες επιπέδου 3 και 4 φαίνεται πως είναι η βασική αιτία οι οδηγοί να γίνονται πιο βιαστικοί και επιθετικοί.

Ο φόβος του προστίμου ήδη έχει φέρει τρομερή κίνηση στα αστικά κέντρα μετά τις 11:30 το βράδυ και αρκετές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. από οδηγούς που θέλουν να προλάβουν να φτάσουν σπίτι τους. Ακόμη είναι γνωστό πως αρκετοί οδηγοί δεν έχουν ασφάλεια αυτοκινήτου.

Αυτό σημαίνει πως πολύ σύντομα είναι πιθανό να δούμε αύξηση των τροχαίων τα οποία θα ευθύνονται  στη φρενίτιδα και την ασυνείδητη οδήγηση που είναι αποτέλεσμα του φόβου και της πίεσης.

Προφυλάξου

Η προσεκτική οδήγηση και η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι οι μόνες σου ασπίδες.

Το να παραμείνεις ψύχραιμος ως οδηγός και να βρίσκεσαι σε επιφυλακή αρχικά σε προστατεύει από την εμπλοκή σου σε ένα ατύχημα, ειδικά τις νέες ώρες αιχμής και εξασφαλίζει πως δεν θα δεχτείς πρόστιμο για κάποια οδική παράβαση.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι αυτή που εξασφαλίζει πως σε κάθε περίπτωση δεν κινδυνεύεις και γι’ αυτό είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Οι οδηγοί πέρα από βιαστικοί και επιθετικοί, μπορεί να είναι και μεθυσμένοι και άρα πιο επικίνδυνοι.

Οι δύο καλύψεις που θα σε προστατέψουν από τα χειρότερα σενάρια είναι η νομική προστασία και η κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα.

Νομική προστασία

Πρόκειται για μία κάλυψη που παρέχει ένα ποσό ή ακόμα και όλα τα δικαστικά έξοδα σε περίπτωση που κάποιος οδηγός είναι θερμοκέφαλος και θελήσει τη νομική οδό. Ανάλογα την εταιρεία, μπορεί ο ιδιοκτήτης της ασφάλειας αυτοκινήτου, να έχει και εντελώς δωρεάν νομική εκπροσώπηση από μεγάλη εταιρεία η οποία θα τον βοηθήσει να ξεμπερδέψει άμεσα.

Κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα

Η ασφάλεια αυτοκινήτου με τη συγκεκριμένη κάλυψη σε αποζημιώνει κανονικά. Έτσι παίρνεις τα χρήματα σου χωρίς νομικές περιπέτειες και τις μεγάλες καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας του Επικουρικού Κεφαλαίου. Υπό άλλες συνθήκες ένα ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα δεν εγγυάται το πότε και το αν θα αποζημιωθείς, καθώς θα πρέπει να κυνηγήσεις νομικά τον άλλο οδηγό.