Η Mini αποκάλυψε το Clubman concept στο Σαλόνι της Γενεύης, το οποίο θα αποτελέσει τη 2η γενιά του μοντέλου παραγωγής.

Αναλυτικότερα, το νέο Clubman θα διαθέτει πλέον 5θυρο αμάξωμα και μάλιστα η 5η πόρτα θα χωρίζεται σε δύο μικρότερες θύρες ανοιγόμενες αντικριστά για ευκολότερη φόρτωση/εκφόρτωση.

Επίσης, το νέο «station wagon» θα είναι μεγαλύτερο από την υπάρχουσα γενιά, καθώς όπως διαπιστώσαμε από το πρωτότυπο, το μήκος του έχει αυξηθεί κατά 260 χλστ. (4223 χλστ.), ενώ το πλάτος και το ύψος έχουν αυξηθεί κατά 170 (1.844) και 25 (1.450) χλστ. αντίστοιχα.

Σε επίπεδο design τώρα, τόσο από το concept, όσο και από την κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία που εξασφαλίσαμε διακρίνουμε ότι η νέα γενιά του Clubman θα κρατήσει τις καμπύλες, με τα μπροστινά, μεγάλα και στρογγυλά φώτα να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σχεδιαστική ταυτότητα του μοντέλου.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη του νέου Clubman το πιθανότερο είναι να δούμε τα 3κύλινδρα 1,5 λτ. μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου από το Cooper, όπως και το 2λιτρο turbo των 189 ίππων προερχόμενο από το Cooper S, για την κορυφαία έκδοση του εν λόγω μοντέλου.

Σημειωτέον επίσης ότι όλα τα μοτέρ θα συνδυάζονται στο στάνταρ εξοπλισμό με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ σε προαιρετικό πακέτο θα υπάρχει το αυτόματο 6 ταχυτήτων.

Τέλος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας, το νέο Clubman θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά σε ένα από τα επόμενα Σαλόνια Αυτοκινήτου, ενώ το λανσάρισμά του θα γίνει αρχές του 2015, λίγο μετά από την κυκλοφορία του 5θυρου Mini.

Πηγή: autotriti.gr