Ο σερ James Arthur Ratcliffe είναι ένας βρετανός δισεκατομμυριούχος με μυριάδες βιομηχανίες και εταιρίες στα χέρια του.

Είναι μάλιστα λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, γι’ αυτό και ήταν ένας από τους βασικούς χορηγούς της Mercedes AMG στη Formula 1.

Ο Ratcliffe είχε πάντα ένα όνειρο: ένα δικό του 4×4 που να βασίζεται μεν στο Land Rover Defender, να φέρνει όμως έναν σύγχρονο άνεμο ανανέωσης στην επιτομή των βρετανικών SUV.

Προσπάθησε λοιπόν να αγοράσει τα δικαιώματα για το παλιό Defender, δεν τα κατάφερε όμως και έπρεπε τώρα να σκεφτεί ανατρεπτικά.

Να δημιουργήσει το δικό του σπαρτιάτικο SUV από το μηδέν, χρησιμοποιώντας το Defender ως έμπνευση. Και κατά γενική ομολογία, αυτό που έφτιαξε μοιάζει πιο Defender από το Defender!

Grenadier 4×4 το ονόμασε και μιμείται αναμφίβολα την παραδοσιακή αισθητική του Defender, αν και το κάνει με χαρακτηριστικά μοντέρνο τρόπο. Ακόμα πιο μοντέρνο είναι αυτό που κρύβεται κάτω από το καπό του, ένας 3λιτρος V6 κινητήρας από την BMW και ένα αυτόματο 8ταχυτο κιβώτιο.

Η Ineos, η επιχειρηματική πρωτοβουλία του Ratcliffe για να δώσει σάρκα και οστά στο όραμά του (στην οποία είναι πρόεδρος και γενικός διευθυντής), χτίζει πλέον μια δική της μονάδα παραγωγής στην Ουαλία, ώστε να ρίξει το Grenadier στην αγορά κατά τα τέλη του 2021.

Τιμές δεν ξέρουμε με ακρίβεια, ο Ratcliffe το θέλει όμως βασικό ανταγωνιστή του τελευταίου Defender, κινούμαστε λοιπόν στο εύρος των 45.000-50.000 ευρώ.