Με νέες δηλώσεις του ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Saleen, Steve Saleen, τόνισε ότι το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της εταιρείας του θα βασίζεται στο Tesla S, ενώ στόχος του είναι το εν λόγω υπεραυτοκίνητο να «βάζει φωτιά στους δρόμους», αξιοποιώντας αποκλειστικά την ηλεκτρική ενέργεια.

Ειδικότερα, ο Saleen τόνισε πως το επερχόμενο μοντέλο μπορεί να λάβει τα μηχανικά μέρη του S, αλλά σχεδιαστικά θα είναι ένα εντυπωσιακό κατασκεύασμα, που θα προκύψει αποκλειστικά από τα «σπάργανα» της εταιρείας, κάτι βέβαια που μας παραπέμπει στο πρωτότυπο S5S Raptor, που είχε παρουσιαστεί παλιότερα.

Επίσης, ο Saleen είπε ότι μπορεί η εταιρεία του να έγινε γνωστή από τις βελτιώσεις που έχει κάνει σε διάφορες Ford Mustang, όμως το νέο supercar θα είναι μια εντελώς καινούργια κατασκευή.

Να θυμίσουμε ότι σε παλιότερες δηλώσεις του ο Saleen είχε αναφέρει πως το νέο μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί το 2016 και ότι θα αποδίδει 650+ ίππους που θα δίνουν στο συγκεκριμένο μοντέλο τη δυνατότητα να ολοκληρώνει τα 0-100 σε μόλις 3,2 δλ., αγγίζοντας την τελική ταχύτητα των 321 χλμ./ώρα.

Εν τέλει, περιμένουμε να δούμε τι από όλα αυτά θα επιβεβαιωθεί στο μοντέλο παραγωγής και να μάθουμε οριστικά ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του και τι ακριβώς θα είναι σε θέση να κάνει στο δρόμο.

Το Tesla S.

Το concept S5S Raptor.

Πηγή: autotriti.gr