Η απόκτηση ενός αυτοκινήτου είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές που θα κάνεις στη ζωή σου. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και έρευνα πριν αποφασίσεις ποιο μοντέλο θα αγοράσεις. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα και περίπλοκα αν επιλέξεις να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Σ’ αυτή την περίπτωση είναι πολύ εύκολο να χαθείς, να μπερδευτείς και εν τέλει να αμφιβάλεις για την τελική σου επιλογή.

Σε αυτό το άρθρο θα σου επιστήσουμε την προσοχή σε όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις και να προσέξεις κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς είναι για ποιον ακριβώς λόγο χρειάζεσαι το αυτοκίνητο. Αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να ταξιδεύεις τότε χρειάζεσαι ένα αυτοκίνητο με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, αν έχεις οικογένεια τότε ξεκάθαρα χρειάζεσαι ένα μεγάλο αυτοκίνητο, αν μετακινείσαι κυρίως εντός πόλης τότε καλύτερα να επιλέξεις ένα μικρό αμάξι που θα σε διευκολύνει στο παρκάρισμα. Τώρα εάν απλώς θέλεις να κάνεις το γούστο σου ένα κάμπριο είναι ό,τι πρέπει.

Μια δεύτερη ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις. Στην αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι πέρα του αρχικού κόστους επίκεινται και άλλα έξοδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το αμάξι μπορεί να χρειάζεται μία αρχική συντήρηση. Επίσης πρέπει να σκεφτείς το κόστος της βενζίνης αλλά και των τελών κυκλοφορίας για το συγκεκριμένο μοντέλο. Μπορεί να βρεις ένα αυτοκίνητο που η αρχική του τιμή να είναι πολύ χαμηλή αλλά όταν προσθέτεις τα λοιπά έξοδα να συνειδητοποιήσεις ότι τελικά δεν αξίζει και καλύτερα να επιλέξεις ένα με πιο υψηλή τιμή και χαμηλότερα λοιπά έξοδα.

Κάνε λεπτομερή και διεξοδικό έλεγχο. Θα πρέπει να εξετάσεις το αμάξωμα στο φως της ημέρας για να διαπιστώσεις αν υπάρχουν χρωματικές διαφορές, τυχόν φθορές στο εσωτερικό ή αν έχει υποστεί παλαιότερη σύγκρουση. Επιπλέον μπορείς να ελέγξεις τον μετρητή, τα ελαστικά, τα έγγραφα του αυτοκινήτου, αλλά και να κάνεις ένα αρχικό test drive.  Μην ξεχάσεις να ζητήσεις να δεις το βιβλίο service και μην ντραπείς να σηκώσεις τα πατάκια να δεις αν υπάρχει τυχόν υγρασία, να τσεκάρεις αν το ντουλαπάκι λειτουργεί κανονικά, αν το κιβώτιο ταχυτήτων δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα κ.τ.λ. Οτιδήποτε σε ενοχλεί πρέπει να το αναφέρεις και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως επιχείρημα στο παζάρεμα της τελικής τιμής. Μην αρκεστείς σε αυτά που θα σου πει ο πωλητής και στη δική σου κρίση! Όταν αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα πρέπει να απευθυνθείς και σε κάποιον επαγγελματία μηχανικό αυτοκινήτων.

Τέλος, πέρα από το αυτοκίνητο έλεγξε και τον πωλητή. Φυσικά η κύρια ερώτηση σε αυτό το σημείο είναι: Επιλέγω ιδιώτη ή έμπορο; Και οι δύο επιλογές έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Επιλέγοντας έναν έμπορο είναι πιο εύκολο να ελέγξεις την αξιοπιστία του. Μπορείς να δεις την επίσημη σελίδα του στο Facebook, να διαβάσεις κριτικές και να συνομιλήσεις με προηγούμενους αγοραστές. Από την άλλη είναι πιο πιθανό να βρεις καλύτερες και πιο οικονομικές ευκαιρίες αν αγοράσεις από ιδιώτη, σε αυτήν την περίπτωση θέλει όμως παρά πολύ ψάξιμο. Είτε επιλέξεις ιδιώτη, είτε έμπορο έχει τεράστια σημασία το άτομο από το οποίο θα αγοράσεις το αυτοκίνητο να είναι έμπιστο. Αν δεν βγάζουν νόημα αυτά που λέει ή αν φαίνεται ότι προσπαθεί να υπερτιμολογήσει το αμάξι τότε καλύτερα να συνεχίσεις να ψάχνεις.

Το αυτοκίνητο αποτελεί σύμβολο ανεξαρτησίας και συνεπάγεται ελευθερία και διασκέδαση. Η αγορά του θα πρέπει να είναι ευχάριστη και μια όμορφη εμπειρία. Και για να προστατεύσεις το νέο σου αυτοκίνητο και να είσαι πιο ασφαλής και άνετος στο δρόμο καλό είναι να επιλέξεις και την κατάλληλη ασφάλιση για το αυτοκίνητο σου. Τα προγράμματα ασφάλισης οχήματος της ΜΙΝΕΤΤΑ σου προσφέρουν πραγματική κάλυψη απέναντι στους κινδύνους που αντιμετωπίζεις καθημερινά κατά την κυκλοφορία σου, με ξεκάθαρους, κατανοητούς όρους και προσιτά ασφάλιστρα.

Γιατί αυτή είναι η ουσία της ασφάλειας. Και στη ΜΙΝΕΤΤΑ δίνουν σημασία στην ουσία. Ανακάλυψε τις πολλαπλές βασικές και συμπληρωματικές καλύψεις και επέλεξε το πρόγραμμα που σου ταιριάζει.