Η Opel επιστρέφει στη Ρωσία. Τα πρώτα μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή έφτασαν στις εκθέσεις επίλεκτων διανομέων που εδρεύουν στις σημαντικότερες Ρωσικές πόλεις και οι Ρώσοι πελάτες μπορούν πλέον να παραγγέλνουν το Grandland X SUV από το Eisenach και το Zafira Life.

Ο Όμιλος PSA ξεκίνησε την παραγωγή του οικογενειακού πολυμορφικού Zafira Life στο εργοστάσιό του στην πόλη Kaluga, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας. Από το ίδιο εργοστάσιο θα εφοδιάζεται η τοπική αγορά και με Opel Vivaro από τις αρχές του 2020.

«Η σημαντική αύξηση των κερδοφόρων εξαγωγών μας είναι ένας από τους κύριους πυλώνες του εταιρικού μας σχεδίου PACE!. Τώρα, κάνουμε περαιτέρω βήματα προόδου με την επιστροφή μας στη Ρωσία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, Michael Lohscheller. «Τα επόμενα χρόνια θα αυξήσουμε σταδιακά τη δέσμευσή μας στη χώρα, διευρύνοντας την γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων μας. Προγραμματίζεται ένα τουλάχιστον σημαντικό λανσάρισμα της μάρκας κάθε χρόνο. Όπως σε κάθε αγορά, κορυφαία μας προτεραιότητα είναι η κερδοφόρος ανάπτυξη, με ταυτόχρονη υψηλού επιπέδου  ικανοποίηση πελάτη.»

«Η Opel επιστρέφει στη Ρωσία και πρόκειται για σημαντικό γεγονός. Είναι πλεονέκτημα το ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εργοστάσιο της Kaluga για τοπική παραγωγή εξ αρχής. Είμαστε ευτυχείς που προσφέρουμε στους Ρώσους πελάτες ένα ανταγωνιστικό και υψηλής ποιότητας προϊόν, το οποίο βασίζεται στις τελευταίες εξελίξεις της Γερμανικής μηχανολογίας» δήλωσε ο Paul Willcox, CEO της περιοχής Ευρασίας.

Η γερμανική μάρκα έχει μακροχρόνια παράδοση και εξαιρετική φήμη στη Ρωσία. Με την επιστροφή της στη Ρωσική αγορά, θα ενισχύσει την παρουσία του Groupe PSA στην περιοχή της Ευρασίας, καθώς η Ρωσία είναι μία μεγάλη, στρατηγικά σημαντική και ελκυστική αγορά με πολλές δυνατότητες.

Νίκος Τσάδαρης