Η Ford Motor Company έχει προσχωρήσει στην πρωτοβουλία «New Deal for Europe», με σκοπό την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας και καινοτομίας για ένα βιώσιμο μέλλον. Πρόκειται για εύλογη κίνηση μιας εταιρείας, που εφαρμόζει εδώ και πολλά χρόνια ατζέντα που έχει στο επίκεντρό της τη βιωσιμότητα.

Η πρωτοβουλία «New Deal» καλεί επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, οργανισμούς και νομοθέτες να συνεργαστούν προκειμένου να αναπτυχθεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική βιωσιμότητας για την Ευρώπη έως το 2030 (Sustainable Europe 2030) με βάση τους Στόχους Εξέλιξης των Ηνωμένων Εθνών και το Σύμφωνο του Παρισιού για το Κλίμα. Η στρατηγική αυτή θα εξισορροπήσει τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η έκκληση για δράση (call-to-action) ξεκίνησε από το CSR Europe (το Ευρωπαϊκό επιχειρηματικό δίκτυο Εταιρικής Βιωσιμότητας και Ευθύνης) και προσυπογράφεται από 250 και πλέον διευθύνοντες συμβούλους (CEOs) και ηγετικά στελέχη εταιρειών.  Οι υπογράφοντες προέρχονται από διάφορους χώρους της βιομηχανίας και αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα CEO που έχει κινητοποιηθεί ποτέ στην Ευρώπη.

Στον δρόμο για την ανάπτυξη της στρατηγικής «Sustainable Europe 2030», επιχειρήσεις και κυβερνήσεις θα δημιουργήσουν πλατφόρμες συνεργασίας και μοντέλα χρηματοδότησης για την επίτευξη μιας βιώσιμης οικονομίας που λειτουργεί υπέρ της κοινωνικής συνοχής και της δια βίου εργασιακής απασχόλησης.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.