Θέλοντας να αναπτύξει την γκάμα των 12C, η McLaren ενέταξε στην «οικογένεια» και τη νέα κατασκευή, τη 12C GT Sprint.

Η συγκεκριμένη McLaren βασίστηκε στο ίδιο ελαφρύ σασί από ανθρακόνημα με την αρχική MP4-12C και τη 12C GT3, αλλά δέχτηκε γενικότερες βελτιωτικές τροποποιήσεις, σε μηχανολογικό και αισθητικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, φέρει έναν ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα μπροστά, πιο έντονες περσίδες στα πλαϊνά φτερά και μια τεράστια αεροτομή από ανθρακόνημα πίσω. Επίσης το παρμπρίζ είναι από πολυανθρακικό υλικό, για ελάττωση του βάρους του αμαξώματος.

Παράλληλα,«κάθεται» πάνω σε φαρδύτερα ελαστικά της Pirelli με 19άρες ζάντες αλουμινίου, ενώ επιλέχτηκε το σύστημα PCC, αναβαθμισμένο, ώστε να χαμηλώσει κι άλλο η απόσταση από το έδαφος και να δίνεται η δυνατότητα στον οδηγό να έχει τρεις ρυθμίσεις οδηγικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου, για πιο έντονη αγωνιστική εμπειρία. Επιπλέον, τα φρένα είναι κεραμικοί δίσκοι από αναθρακόνημα.

Στο εσωτερικό πάλι, προστέθηκαν αγωνιστικά καθίσματα με ρύθμιση έξι σημείων, το ταμπλό είναι από ανθρακόνημα και μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη παρέχει όλες τις πληροφορίες στον οδηγό. Επίσης υπάρχει ενσωματωμένο και ένα πλήρες σύστημα πυρόσβεσης.

Κάτω από το καπό, υπάρχει ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος 3,8 λτ. κινητήρας, που αποδίδει 625 ίππους και συνδυάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο, διπλού συμπλέκτη.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα πρωτοδούμε το Σαββατοκύριακο στο Festival of Speed Goodwood κι αργότερα θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή, περίπου 20 μονάδων, ενώ η τιμή του θα ξεπερνά τα 235.000 ευρώ.

Πηγή: autotriti.gr