Η Mercedes ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Garmin για ένα πλήρες αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης, ενσωματωμένο στα μελλοντικά infotainment συστήματα της γερμανικής φίρμας.

Μετά τη συνεργασία της Garmin με τη Chrysler, η Mercedes ανακοίνωσε και αυτή με τη σειρά της τα σχέδιά της να συμπεριλάβει στα μελλοντικά της infotainment συστήματα το λογισμικό της γνωστής εταιρείας πλοήγησης. Έτσι, στα επόμενα 4 χρόνια, οι υποψήφιοι αγοραστές των μοντέλων της Mercedes θα διαθέτουν στα infotainment τους, το γνωστό και εύκολο στη χρήση πρόγραμμα πλοήγησης της Garmin.

Η Garmin επιβεβαίωσε τη συνεργασία και πρόσθεσε ότι εκτός από την γνώριμη πλοήγηση, θα εμφανίζεται και μια μικρότερη εικονική ενημέρωση με τις οδηγίες/πληροφορίες της επόμενης στροφής. Επίσης, το μενού του προγράμματος πλοήγησης θα μπορεί ο οδηγός να το ελέγχει είτε από τα χειριστήρια του τιμονιού είτε μέσω φωνητικών εντολών, ενώ το σύστημα πλοήγησης θα έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται και με το υπάρχον σύστημα της Mercedes, το Advanced Driver Assistance System, το οποίο θα προσφέρει περισσότερες πληροφορίες (για βενζινάδικα, εστιατόρια κ.ά.) κοντά στην τοποθεσία που βρίσκεται ο οδηγός.

Πηγή: autotriti.gr