Το αυθεντικό H1 της AM General ήταν ένα στρατιωτικού τύπου όχημα (το HMMWV που αποκαλούσαν χαϊδευτικά «Humvee») που μετατράπηκε σε πολιτικό χωρίς να θυσιάσει τα τρομακτικά specs του μάχιμου αδελφού του.

Κι όμως, η Mil-Spec κατάφερε να στείλει τις ήδη μυθικές δυνατότητες του H1 σε ακόμα πιο δυσθεώρητα ύψη με το Launch Edition της!

Κάθε H1 που βγαίνει από τα χεράκια του αμερικανικού οίκου ξεκινά με το γδύσιμο του οχήματος, αφήνοντας ουσιαστικά μόνο το σασί του. Και μετά αναλαμβάνει το δημιουργικό μάτι να το ανακατασκευάσει από το μηδέν με αλουμίνιο αεροναυπηγικής και τέτοια ανώτερης ποιότητας υλικά.

Κάτω από το καπό του Launch Edition φιγουράρει ένας τουρμποντίζελ 500 αλόγων, την ίδια ώρα που η Mil-Spec δεν άφησε κυριολεκτικά βίδα που να μη βελτιώσει. Επιδόσεις και αισθητική άγγιξαν πια τελειότητα.

Το σκληροτράχηλο περίβλημα φιλοξενεί στο εσωτερικό του μια «αναλογική εμπειρία», όπως την αποκαλεί χαρακτηριστικά η Mil-Spec, μια αισθητική απλότητα βγαλμένη από τα βασικά και ουσιώδη της τετρακίνησης.

Η λειτουργικότητα θριαμβεύει εδώ σε βάρος των σύγχρονων αξεσουάρ, το πακέτο δεν στερείται ωστόσο ευκολιών, αφού ακόμα και USB συναντάμε για τους πίσω επιβάτες.

Κάθε H1 που βγαίνει από το γκαράζ του Ντιτρόιτ εξατομικεύεται πλήρως στις απαιτήσεις του πελάτη.

Το Launch Edition είναι χειροποίητο και κατασκευάζεται από τη μικρή αλλά έμπειρη ομάδα ειδικών της Mil-Spec Automotive, η οποία είναι ένας ανεξάρτητος οίκος μετατροπών που δεν έχει καμία σχέση με την General Motors Corporation.

Όσο για την τιμή του Hummer H1 Launch Edition, ξεκινά από τις 194.500 ευρώ…