Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 13 νέα μοντέλα θα λανσάρει έως το 2020, η Mercedes-Benz, όπως επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη διοίκηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Την αποκάλυψη έκανε στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξης Τύπου στη Στουτγάρδη, ο CEO της Daimler, Dieter Zetsche, δίνοντας και μια μικρή πρόγευση για κάποια από τα νέα μοντέλα.

Η αρχή θα γίνει με την GLA, ένα compact crossover βασισμένο στην A-Class, το οποίο ουσιαστικά έρχεται να διευρύνει τη… μικρή οικογένεια της γκάμας, μετά τη CLA.

Το πρωτότυπο, θα παρουσιαστεί στη μεγάλη έκθεση της Σανγκάης, τον προσεχή Απρίλιο, με την έκδοση παραγωγής να αποκαλύπτεται λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2013, στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Για το Zetsche, το μεγάλο λανσάρισμα της χρονιάς, είναι η νέα S-Class: «Είναι το σημαντικότερό μας μοντέλο και δεν πρόκειται απλώς για ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Είναι η επιτομή του πολυτελούς sedan, ένα πραγματικό σύμβολο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας».

Η νέα S-Class η οποία θα είναι διαθέσιμη σε πέντε εκδόσεις (με τρία διαφορετικά μεταξόνια coupe και cabrio) με την sedan έκδοση να αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάρτιο στη Γενεύη.

Ο Zetsche αποκάλυψε, επίσης, ότι η Mercedes-Benz ετοιμάζει ένα νέο SUV για την αμερικάνικη αγορά το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στη πόλη Tuscaloosa της Αλαμπάμα.

Ο ισχυρός άνδρας της Mercedes, δεν θέλησε να δώσει περισσότερα στοιχεία, σύμφωνα όμως με πληροφορίες του διεθνή ειδικού Τύπου, πρόκειται για τη MLC, την coupe έκδοση της M-Class, η οποία θα λανασαριστεί το 2014.

Το εν λόγω SUV, σύμφωνα πάντοτε με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προορίζεται ως ο άμεσος ανταγωνιστής της BMW X6, θα βασίζεται πάνω στη νέα M-Class, θα είναι τετραθέσιο και θα διαθέτει coupe στιλιστικές επιρροές από την CLS.

Στην γκάμα των κινητήρων, θα υπάρχει ο V6 diesel 3.0 λίτρων, απόδοσης 258 ίππων, ο V6 βενζινοκινητήρας 3.5-λίτρων απόδοσης 306 ίππων, αλλά και ο V8 4.6-λίτρων απόδοσης 435 ίππων.

Προβλέπεται και μια υβριδική έκδοση, αλλά και η κορυφαία GLS 63 AMG, η οποία θα εφοδιάζεται με τον twin-turbo V8 5.5 λίτρων, απόδοσης 525 ίππων, με 700 Nm ροπής!

Πηγή: autotriti.gr