Η BMW αποκάλυψε επίσημα την ανανεωμένη Z4, η οποία θα ξεκινήσει να πωλείται την άνοιξη, ενώ η σημαντικότερη διαφορά είναι η προσθήκη της νέας «entry-level» έκδοσης.

Η ανανεωμένη BMW Z4 θα έχει ελάχιστες στιλιστικές διαφορές, ωστόσο η σημαντικότερη διαφορά θα είναι η προσθήκη της νέας έκδοσης sDrive18i, η οποία θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή και σε άλλες αγορές, εκτός από την Αμερική. Συγκεκριμένα, το νέο entry-level εφοδιάζεται με ένα 4κύλινδρο 2 λτ. υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 154 ίππων και 240 Nm ροπής. Στον στάνταρ εξοπλισμό είναι το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ στον προαιρετικό υπάρχει το αυτόματο 8 σχέσεων.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας επιτρέπει στο διθέσιο μοντέλο να επιταχύνει από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα σε 7,9 δλ. με το χειροκίνητο κιβώτιο και 8,1 με το αυτόματο. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 221 χλμ./ώρα ενώ η μέση κατανάλωσή του φτάνει τα 6,8 λτ./100 χλμ. Όσον αφορά στο στιλιστικό κομμάτι, τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα έχουν επανασχεδιαστεί και διατίθενται πλέον νέα σχέδια για ζάντες 17 και 18 ιντσών.

Πηγή: Autotriti.gr