Μέχρι προσφάτως ο Κίμι Ραϊκόνεν φαινόταν αποφασισμένος να συνεχίσει την καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2011 και να μην επιστρέψει στη φόρμουλα 1, όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρώην πρωταθλητής εκδήλωσε και πάλι ενδιαφέρον για να επιστρέψει στη Formula 1, προσεγγίζοντας τη Ρενό.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της γαλλικής ομάδας, Eric Boullier, επιβεβαίωσε στο βρετανικό περιοδικό Autosport ότι ο Kimi ήρθε σε επαφή με την ομάδα του Enstone. Παρόλα αυτά, συμπλήρωσε, δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση σχετικά με τον οδηγό που θα πλαισιώσει τον Robert Kubica το 2011.

«Πρέπει να το σκεφτούμε, αλλά η προτεραιότητα είναι ο Vitaly. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Αν μας πείσει, θα τον κρατήσουμε χωρίς αμφιβολία. Είναι η πρώτη μας επιλογή, αλλά έχουμε και ορισμένες ακόμα. Ο Kimi είναι μία από αυτές», είπε ο Eric Boullier.

Σε περίπτωση επιλογής του Kimi Raikkonen από τη Renault F1, φημολογείται έντονα ότι ο Vitaly Petrov θα οδηγεί το 2011 στη Lotus, στο πλαίσιο της διαφαινόμενης συμφωνίας της τελευταίας για την αγορά κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης από τη Renault.