Η Porsche ανακοίνωσε οτι το 2014 θα παρουσιάσει την υβριδική έκδοση της δημοφιλούς Cayenne, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να διανύσει έως 24 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά.

Η Porsche αποφάσισε να παρουσιάσει μια ανανεωμένη έκδοση του δημοφιλούς SUV της το 2014, κάτι που αναμενόταν να συμβεί, αφού το μοντέλο έμεινε αρκετά χρόνια στην αγορά και ήταν καιρός να… φρεσκαριστεί. Αυτό που δεν είχε αναφερθεί όμως ήταν πως η γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει μια υβριδική έκδοση της Cayenne, ονόματι e-Hybrid. Θα βασίζεται στη σημερινή υβριδική έκδοση, ωστόσο θα εφοδιάζεται με έναν νέο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει πλέον 100 ίππους. Η Cayenne e-Hybrid θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει έως και 24 χιλιόμετρα με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια.

Η οικονομία του καυσίμου που επιτυγχάνει η Porsche Cayenne e-Hybrid δεν είναι εις βάρος των επιδόσεών της, αφού ο νέος ηλεκτροκινητήρας των 10 kWh σε συνεργασία με τον 3λιτρο V6 βενζινοκινητήρα (333 ίππων) θα αποδίδει συνολικά 420 ίππους. Τέλος, το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid ίσως να προσφέρεται και στο μοντέλο της Panamera χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: autotriti.gr