Και μάλιστα η… πτήση τους φαίνεται πως έχει προορισμό την κατάκτηση ενός ακόμη Παγκόσμιου τίτλου. Ο… μονόλογος του Σεμπάστιαν Φέτελ συνεχίζεται στην Ινδία, πανηγυρίζοντας την πέμπτη του πολ ποζίσιον τη σεζόν και τη δεύτερη στην πίστα Buddh International.

Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull ήταν άπιαστος, δείχνοντας πως μοναδική του πρόθεση είναι να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή για μία ακόμη χρονιά.

Σαν αφηνιασμένος ταύρος ο Φέτελ μπήκε στην πίστα για τις κατατακτήριες δοκιμές, παίρνοντας με ευκολία μία ακόμη πολ ποζίσιον, σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, δεδομένου ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση, έχοντας μόλις έξι βαθμούς διαφορά από τον Φερνάντο Αλόνσο, τέσσερις γύρους πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος.

Το ένα-δύο έκανε η Red Bull στην Ινδία με τον Μαρκ Γουέμπερ να πλασάρεται στη δεύτερη θέση.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Λιούις Χάμιλτον.

Απογοητευτική η πέμπτη θέση του Φερνάντο Αλόνσο, που δυσκολεύει το έργο του στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο τελικός των τελικών…

Με το που άναψε το πράσινο φως οι πιλότοι βγήκαν στην πίστα -φορώντας τα μαλακά ελαστικά- διεκδικώντας από νωρίς την πολ ποζίσιον. Σε υπόθεση της Red Bull εξελίχτηκε ο τελικός των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Μαρκ Γουέμπερ βρίσκονταν στην κορυφή μέχρι την ώρα που βγήκε στην πίστα ο ομόσταβλός του, Σεμπάστιαν Φέτελ. Τίποτα καλύτερο από την πέμπτη θέση δεν μπορούσαν να κάνουν στη Ferrari με τον Φερνάντο Αλόνσο να πλασάρεται μπροστά από τον ομόσταβλό του, Φελίπε Μάσα, ο οποίος συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις.

Δεύτερη περίοδος: Θρίλερ δευτερολέπτων…

Με τις ομάδες να παίζουν τα… παιχνίδια τους με τα ελαστικά (μαλακή και σκληρή γόμα της Pirelli) πραγματοποιήθηκε η δεύτερη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών. Και στο Q2 ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο ταχύτερος πιλότος του γκριντ, κάνοντας μάλιστα μόλις έναν γύρο.

Σε θρίλερ εξελίχτηκαν τα τελευταία δευτερόλεπτα με τους Μάσα, Ραϊκονεν, Σουμάχερ και Γκροσεάν να δίνουν τη μάχη τους για μία θέση στη δεκάδα, με τους δύο τελευταίους να μην τα καταφέρνουν. Απογοητευμένος ο ΡομάΝ Γκροσεάν, ο οποίος δεν θα τρέξει στον τελικό για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν.

Οι πιλότοι που δεν πήραν το εισιτήριο για τον τελικό είναι οι εξής: Γκροσεάν (Lotus), Χούλκενμπεργκ- Ντι Ρέστα (Force India), Σένα (Williams), Σουμάχερ (Mercedes), Ρικιάρντο (Toro Rosso), Κομπαγιάσι (Sauber).

Πρώτη περίοδος: Χωρίς εκπλήξεις

Με τη σκληρή γόμα ξεκίνησαν την πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών οι περισσότεροι πιλότοι, με τους κορυφαίους συνδυασμούς να παραμένουν στα γκαράζ στο πρώτο δεκάλεπτο της διαδικασίας. Παράπονα υποστροφής ανάφερε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ενώ μπλοκάρισμα είχε ο Σέρχιο Πέρες «πληγώνοντας» τον τροχό του. έξοδο είχε ο Φελίπε Μάσα στην προσπάθεια του για έναν γρήγορο χρόνο.

H McLaren για ακόμη μια φορά επέλεξε να τρέξει με τη σκληρότερη γόμα στην πρώτη περίοδο των δοκιμών.
Έξοδο στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας είχε ο Χέικι Κοβαλάινεν, αναγκάζοντας τους αγωνοδίκες να επιβάλουν καθεστώς κίτρινης σημαίας.

Τον ταχύτερο χρόνο έκανε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι: Βερνιέ (Toro Rosso), Πετρόφ-Κοβαλάινεν (Caterham), Γκλοκ-Πικ (Marussia), Ντε λα Ρόσα- Καρθικέγιαν (HRT).

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:

1. Φέτελ, Red Bull
2. Γουέμπερ, Red Bull
3. Χάμιλτον, McLaren
4. Μπάτον, McLaren
5. Αλόνσο, Ferrari
6. Μάσα, Ferrari
7. Ραϊκόνεν, Lotus
8. Πέρες, Sauber
9. Μαλδονάδο, Williams
10. Ρόσμπεργκ, Mercerdes

11. Γκροσεάν, Lotus
12. Χούλκενμπεργκ, Force India
13. Σένα, Williams
14. Σουμάχερ, Μercedes
15. Ρικιάρντο, Toro Rosso
16. Ντι Ρέστα, Force India
17. Κομπαγιάσι, Sauber

18. Βερνιέ, Toro Rosso
19. Πετρόφ, Caterham
20. Κοβαλάινεν, Caterham
21. Γκλοκ, Marussia
22. Ντε λα Ρόσα, HRT
23. Καρθικέγιαν, HRT
24. Πικ, Marussia

Πηγή: sport-fm.gr