Η αντικατάσταση της Gallardo μοιάζει με σήριαλ καθώς διάφορα πρωτότυπα είδαν το φως της δημοσιότητας και πριν δούμε αυτό που προκρίθηκε για να υλοποιηθεί, μας προέκυψε μία Gallardo facelift.

Ίσως αυτό να έγινε για λόγους παράτασης στην ανάγκη έλευσης ενός αντικαταστάτη καθώς η ευρωπαϊκή αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει την παραγωγή των ειδικών αυτών αυτοκινήτων.

Ο εμπορικός διευθυντής της Lamborghini, Fintan Knight, δήλωσε σε περιοδικό της Αυστραλίας ότι έπειτα από 9 χρόνια ήταν επιβεβλημένη η αντικατάσταση της Gallardo.

Δεν έδωσε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τα πλάνα της εταιρείας, όμως επιβεβαίωσε ότι η ονοματοδοσία του μοντέλου θα ακολουθήσει την πρακτική της εταιρείας να χρησιμοποιεί ονόματα ταύρων.

Επίσης αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προσφέρει η ελαφριά κατασκευή όπως εφαρμόστηκε στη Sesto Elemento και δήλωσε ότι στο κέντρο του αυτοκινήτου θα περιστρέφεται ένας ατμοσφαιρικός V10.

Μάλιστα υποστήριξε ότι ένας συμβατικός κινητήρας είναι λιγότερο βαρύς από μία υβριδική διάταξη, ειδικά όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε ένα supercar, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει το πόσο σημαντικός είναι ο ήχος που παράγει ο κινητήρας στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Πηγή: gocar.gr