Οργιάζει ο ευρωπαϊκός ειδικός τύπος σχετικά με τα στοιχεία που θέλουν πλέον σίγουρα την επόμενη γενιά της σκληροπυρηνικής Ferrari Enzo να είναι αποκλειστικά υβριδική! Αυτό μαρτυρούν και οι τελευταίες δηλώσεις του Luca di Montezemolo χωρίς όμως περισσότερα τεχνικά στοιχεία.

Πιο χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo αναφέρεται με σιγουριά στο όλο εγχείρημα με τα παρακάτω λόγια: «Η επόμενη Enzo θα συνδυάζει όλη την τεχνογνωσία της εταιρείας σχετικά με τις κορυφαίες επιδόσεις, και τη μείωση της κατανάλωσης/ρύπων, ενώ την ίδια στιγμή θα είναι η Ferrari που θα επηρεάσει όλες τις υπόλοιπες που θα εξελιχθούν μετά από αυτήν».

Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία HY-KERS που έχουμε ήδη γνωρίσει από την υβριδική έκδοση της 599 που παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Γενεύης. Η τεχνολογία αυτή προσφέρει 100 επιπλέον ίππους στον V12 κινητήρα της 599 ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Σύμφωνα πάντως με έγκυρες πηγές, στην εξέλιξη του αυτοκινήτου που έχει ήδη ξεκινήσει περιλαμβάνονται δύο κινητήρια σύνολα, ένα V8 και ένα V12 με το πρώτο να πλαισιώνεται και από δυο υπερσυμπιεστές! Το νέο μοντέλο θα είναι ελαφρώς μικρότερο σε διαστάσεις από την Enzo που θα αντικαταστήσει, ενώ η παρουσίαση του θα γίνει το 2012.

Πηγή: autotriti.gr