«Το πανάθλιο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών»

Η ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης


AUTO
14:20
11/10/2018
«Το πανάθλιο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών»
7
loading

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης, εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες του, για τις επικείμενες αλλαγές στο σύστημα εξέτασης υποψηφίων οδηγών, μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή, με πολλά σημεία στα οποία ο υπογράφων συμφωνεί απολύτως.

« Με ιδιαίτερη ανησυχία, παρακολουθούμε και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά και λίγους μήνες πριν εκπνεύσει το 2018, την αδιάφορη στάση της κυβέρνησης (και ιδιαίτερα του Υπουργείου Μεταφορών) στο ζήτημα της συνέχισης των πρακτικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, οι οποίες έχουν σταματήσει , ενώ όλοι οι ιθύνοντες έχουν επιδοθεί στην πώληση υπηρεσιών διαμεσολάβησης για την συνέχιση τους.

Παρά τις εξαγγελίες και τις μεγαλοστομίες των αρμοδίων, όχι μόνο δεν άλλαξε το πανάθλιο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών, αλλά συνεχίζει να ταλαιπωρεί υποψηφίους και εκπαιδευτές, αφενός με την ύπαρξή του και μόνο και αφετέρου με την παύση των εξετάσεων, μετά και την λήξη της παράτασης που είχε δοθεί προ εξαμήνου, στην παράταση που είχε δοθεί προ δωδεκαμήνου, η οποία αντικατέστησε την παράταση προ διετίας.

Από παράταση σε παράταση, η πιστοποίηση των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, άγεται και φέρεται ως μία πράξη ανάξια, και αναγκαία μόνο για ένα επιπλέον επίδομα που θα συμπληρώνει τον μισθό πείνας των υπαλλήλων εξεταστών

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής επισημαίνει για άλλη μια φορά την ανάγκη για άμεση κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος εκπαίδευσης– εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών και την αντικατάστασή του με ένα νέο τρόπο πιστοποίησης, που θα στοχεύει στην ανάδειξη της πραγματικότητας. Μια μέθοδο που θα αποδεικνύει τις πραγματικές γνώσεις του υποψηφίου (και όχι τον επιτηδευμένο εξευτελισμό της προσωπικότητάς του) και που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης Κοινωνίας της Κυκλοφορίας, όπως αυτές ορίζονται από την αναγκαιότητα της σύγχρονης Κινητικότητας και της Οδικής Ασφάλειας.

Καλούμε το Υπουργείο Μεταφορών να σταματήσει επιτέλους να παίζει με το θέμα των εξετάσεων, συντηρώντας και εξελίσσοντας τοιουτοτρόπως τη διαφθορά που μαστίζει το χώρο, και φυσικά αποδυναμώνοντας την οποιαδήποτε προσπάθεια για βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας.

Ο Σύλλογος μας αντιμετωπίζει ολιστικά το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας, καθιστώντας διακριτό το ρόλο του εκπαιδευτή, ενώ μέρος της δράσης μας αποτελούν επανειλημμένες καταθέσεις σχετικών προτάσεων, τόσο στο Υπουργείο Μεταφορών, στις κατά τόπους περιφέρειες, όσο και στην διακομματική επιτροπή της Βουλής. Η συνέχιση της άθλιας και διαβλητής διαδικασίας αξιολόγησης και η αναβολή και οι καθυστερήσεις ριζικής αναθεώρησης του υπάρχοντος συστήματος χρεώνονται αποκλειστικά στο ΥΜΕ και στους αρμόδιους Υπουργούς, και σε κανένα άλλον.

Η αποδρομή του 2018 βρίσκει και πάλι σε αναμονή κλάδο και κοινωνία ως παθητικές φιγούρες να παρακολουθούν στο θέατρο του παραλόγου για άλλη μια φορά την παράσταση: En attendant Godot…».

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Mplaky

  ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΕΙΧΑΝ ΦΥΓΕΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 400;ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΧΩ ΚΤΥΠΗΘΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΝΑ;;;

 2. avatar Teo 56

  δΕΝ ΚΑΤΆΛΑΒΑ ΤΊΠΟΤΑ.....

 3. avatar Νο

  Την πρωτη φορα κοπηκα.
  Ο λογος ηταν οτι μου ζητηθηκε να κανω αναστροφη σε δρομο με διπλη γραμμη και αρνηθηκα λεγοντας τους οτι απαγορευεται...
  Κατεβα απο το αυτοκινητο μου ειπαν..

 4. avatar SER 30

  '' ενώ όλοι οι ιθύνοντες έχουν επιδοθεί στην πώληση υπηρεσιών διαμεσολάβησης για την συνέχιση τους.'' ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΜΙΖΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ? ΑΥΤΟ ΠΑΙΕ ΝΑ ΠΕΙ ? ''όχι μόνο δεν άλλαξε το πανάθλιο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών, αλλά συνεχίζει να ταλαιπωρεί υποψηφίους και εκπαιδευτές, αφενός με την ύπαρξή του και μόνο και αφετέρου με την παύση των εξετάσεων, μετά και την λήξη της παράτασης που είχε δοθεί προ εξαμήνου, στην παράταση που είχε δοθεί προ δωδεκαμήνου, η οποία αντικατέστησε την παράταση προ διετίας.'' ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΠΑΝΑΘΛΙΩΝ , ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ '' Η συνέχιση της άθλιας και διαβλητής διαδικασίας αξιολόγησης και η αναβολή και οι καθυστερήσεις ριζικής αναθεώρησης του υπάρχοντος συστήματος χρεώνονται αποκλειστικά στο ΥΜΕ '' ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΛΗΤΗ . ΑΡΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ . ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΗ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ 5 0 ΧΡΟΝΙΑ . ΚΟΦΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟΙ .

  1. avatar Άκουσε

   Γιατί πήρες φόρα. Το πρώτο που λες είναι κακογραμμένο και σε δικαιολογώ που δεν το κατάλαβες. Διαμεσολάβηση εννοεί ότι όλοι δήθεν ενδιαφέρονται δήθεν θα προσπαθήσουν δήθεν νοιάζονται αλλά στο τέλος κάνουν τον Πόντιο Πιλάτο. Όταν λέμε όλοι εννοούμε Περιφέρεια, Συνδικαλιστές υπαλλήλων, Διευθυντές υπουργείων. Ο ένας στέλνει το θέμα στον άλλο. Για το δεύτερο που λες όμως δεν σε δικαιολογώ. Είναι θέση της ομοσπονδίας εκπαιδευτών να δημιουργηθεί ειδικό σώμα εξεταστών (με λεπτομέρειες που αν ψάξεις θα βρεις) και σκοπό να είναι αδιάβλητες οι εξετάσεις. Όπως σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί, οι πέρα βρέχει και οι ευσυνείδητοι. Όσο υπάρχει η διαφθορά όλοι φαίνονται ίδιοι αφού όπου και να πας δίπλωμα θα πάρεις (με τον έναν ή τον απλό τρόπο). Έτσι λοιπόν ο ανταγωνισμός δεν γίνεται στο ποιος παρέχει καλύτερες υπηρεσίες αλλά στο ποιος είναι ο πιο φθηνός. Αποκλειστικοί υπεύθυνοι είναι λοιπόν οι κυβερνώντες.

 5. avatar Γιάννης Ν.

  Όπως το διαβάζω, από τις αναβολές και τις καθυστερήσρις θα μας προλάβουν το αυτόνομα οχήματα και δεν θα χρειάζονται ούτε εξετάσεις ούτε εξεταστές ούτε τίποτα...

 6. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

  εκει και αν υπαρχει διαφθορα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει