Πριν την Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2018, η Honda ανακοίνωσε τη σειρά των προϊόντων που θα εκτίθενται το περίπτερό της. Ανάμεσά τους είναι το νέο CR-V Hybrid, που κάνει την παρουσίαση της σε έκδοση Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το αναβαθμισμένο HR-V SUV, και ένα ειδικά διασκευασμένο Civic Type R «Art Car».

Το πρώτο υβριδικό SUV της Honda στην Ευρώπη

Πριν το Ευρωπαϊκό εκθεσιακό ντεμπούτο του, η Honda επιβεβαιώνει τις επίσημες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 για το νέο CR-V Hybrid. Στο μικτό κύκλο του ανανεωμένου προτύπου NEDC, το προσθιοκίνητο βενζινο-ηλεκτροκίνητο SUV 184 ίππων επιτυγχάνει εκπομπές CO2 120γρ/χλμ και επίσημη κατανάλωση μικτού κύκλου 5,3λτ/100χλμ. Η AWD έκδοση CR-V Hybrid έχει εκπομπές CO2 126γρ/χλμ και κατανάλωση μικτού κύκλου 5,5 λτ/100χλμ.

Το CR-V Hybrid υιοθετεί τηντεχνολογία i-MMD της Honda, με αυτόματες αλλαγές τριών προγραμμάτων  (EV Drive, Hybrid Drive και Engine Drive) για βελτιστοποίηση των επιδόσεων και της απόδοσης.

Στην Έκθεση του Παρισιού, η έκδοση παραγωγής του CR-V Hybrid που κάνει το ντεμπούτο της θα πλαισιωθεί από βενζινοκίνητα μοντέλα ανάμεσα στα οποία και ένα νέο 7θέσιο.

Ανανεωμένο HR-V

Το ανανεωμένο Honda HR-V θα κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο Παρίσι. Το 2019 HR-V διαθέτει αναβαθμισμένο εξωτερικό στυλ, ανανεωμένο εσωτερικό και πολυάριθμες, προηγμένες τεχνολογίες.

Μια πιο ουσιαστική ερμηνεία του γραφικού της ‘Solid Wing Face’ της Honda οδηγεί σε σχεδιαστικές αλλαγές, όπως το νέο, γυαλιστερό, σκούρο χρωμιωμένο πάνελ πάνω από την εμπρός μάσκα. Εστιακοί προβολείς (projector) και φώτα ημέρας LED είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα. Από την παρουσίαση του, το 2019 HR-V θα προσφέρεται με κινητήρα 1.5 i-VTEC, αλλά του χρόνου την άνοιξη θα προστεθεί ένας πιο σπορ 1.5 VTEC TURBO και ένας 1.6 i-DTEC diesel.

Civic Type R «ArtCar Manga»

Η Honda συνεργάστηκε με μία Ιαπωνική σχολή σχεδίασης, την Human Academy Europe που εδρεύει στη Γαλλία, φέρνοντας τους φοιτητές της αντιμέτωπους με μία πρόκληση: ένα διαγωνισμό με θέμα τη δημιουργία σχεδίων που απεικονίζουν ένα ‘Art Car’ εμπνευσμένο από Manga (Ιαπωνικά κόμικς), με την επικρατέστερη πρόταση να μετατρέπεται σε αυτοκόλλητη μεμβράνη πλήρους κάλυψης (car wrap).

Αυτό η μοναδική διασκευή θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού δίπλα στο μοντέλο Sport Plus του Civic hatchback.

Μηχανοκίνητος αθλητισμός

Τιμώντας την ιστορία της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, στο περίπτερο της Honda θα εκτίθεται το μονοθέσιο της Scuderia Toro Rosso STR13, εξοπλισμένο με κινητήρα RA618H.

Παρών θα δώσει ένα ακόμα όχημα του προγράμματος Motorsport, το NSX GT3. Το αγωνιστικό GT3 θα εκτίθεται δίπλα σε ένα 2018 NSX δρόμου. Η αγωνιστική έκδοση GT3 αγωνίζεται σε πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου σε τρεις ηπείρους για το Αγωνιστικό Πρόγραμμα Πελατών της Honda (Customer Racing Programme), και τον Ιούλιο του July 2018, το όνομα NSX επέστρεψε στον αγώνα Spa 24 Hours race, 25 χρόνια αφότου το σπορ αυτοκίνητο της προηγούμενης γενιάς αγωνίστηκε εκεί.

Νίκος Τσάδαρης