Το προσχέδιο της πίστας που θα κατασκευαστεί στο Όστιν του Τέξας και θα φιλοξενεί το Grand Prix Ηνωμένων Πολιτειών από το 2012, παρουσίασαν οι οργανωτές του αγώνα.

Είναι πόνημα του Γερμανού αρχιτέκτονα Herman Tilke, ο οποίος έχει υπογράψει όλες τις νέες και ανασχεδιασμένες πίστες της F1 τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, η νέα πίστα των 5,47 χιλιομέτρων θα περιλαμβάνει κάθε είδους στροφές, από γρήγορες και παρατεταμένες μέχρι πολύ αργές. Θα κατασκευαστεί πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης και σύμφωνα με τους οργανωτές τοποθετείται σε στρατηγικό σημείο, διότι σε απόσταση μικρότερη των 250 χιλιομέτρων βρίσκονται τρεις από τις δέκα μεγαλύτερες αγορές των ΗΠΑ , το Ντάλας, το Χιούστον και το Σαν Αντόνιο.

Θα κοστίσει 200 εκατομμύρια δολάρια και μέρος των χρημάτων θα καλυφθεί από ιδιωτικές επενδύσεις και από τη μετέπειτα χρήση της πίστας για την εξέλιξη εναλλακτικών καυσίμων από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αγώνας θα αποφέρει στο Τέξας έσοδα της τάξης των 300 εκάτ. δολαρίων.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ