Η επιθετική πολιτική της Citroën στην κατηγορία των SUV, συνεχίζεται καθώς πρόσφατα στην γκάμα των SUV της γαλλικής φίρμας προστέθηκε το νέο C5 Aircross που είναι η ναυαρχίδα της μάρκας σε αυτήν την κατηγορία.

Το νέο μοντέλο με μήκος 4,5 μέτρων, ξεχωρίζει με το εντυπωσιακό του αμάξωμα και τις πινελιές που προσθέτουν τα Airbumps. Στην καμπίνα γίνεται άμεσα αισθητή η ευρυχωρία, ενώ προσφέρονται πολλές δυνατότητες προσαρμογής στις ανάγκες της κάθε στιγμής, με την αισθητική του «casual chic».

Επίσης, η TFT οθόνη 12,3 ιντσών που έχει το ρόλο του πίνακα των οργάνων πίσω από το τιμόνι αλλά και η οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, σηματοδοτούν το υπερσύγχρονο εσωτερικό του νέου SUV C5 Aircross. Οι διαθέσιμες εκδόσεις του μοντέλου περιλαμβάνουν κινητήρες βενζίνης και diesel, με απόδοση από 130 έως και 180 ίππους, οι οποίοι συνδυάζονται και με το εξαιρετικά προηγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8.

Με 30 προτάσεις εξατομίκευσης που αφορούν την εξωτερική εμφάνιση το νέο C5 Aircross, είναι ξεχωριστό και πιο άνετο από ποτέ. Η ανάρτηση με τα Progressive Hydraulic Cushions και τα καθίσματα Advanced Comfort, κάνουν τις διαδρομές πιο άνετες, ενώ για τους πίσω επιβάτες, υπάρχουν τρία ξεχωριστά καθίσματα που στο κάθε ένα από αυτά ρυθμίζεται η κλίση της πλάτης αλλά και η απόσταση από τα μπροστινά, διαμορφώνοντας έτσι το χώρο αποσκευών από 580 έως 720 λίτρα.

Στον εξοπλισμό του συναντάμε 20 συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό, συμπεριλαμβανομένου του Highway Driver Assist, ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης (επιπέδου 2) και του Grip Control με Hill Assist Descent, για τη διευκόλυνση της περιπέτειας όταν η διαδρομή γίνεται πιο απαιτητική. Εκτός των παραπάνω, το νέο C5 Aircross, εφοδιάζεται με 6 τεχνολογίες συνδεσιμότητας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ασύρματη φόρτιση των smartphones.

Η γραμμή παραγωγής του νέου SUV είναι στο εργοστάσιο Rennes – La Janais και το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου θα γίνει προς τα τέλη του 2018 στις Ευρωπαϊκές αγορές, ενώ αργότερα(στα τέλη του 2019) θα κυκλοφορήσει σε plug-in υβριδική έκδοση.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Μήκος: 4,500 χλστ

Πλάτος: 1,840 χλστ

Ύψος: 1,670 mm (με ράγες οροφής)

Μεταξόνιο: 2,730 χλστ

Απόσταση από το έδαφος: 230 χλστ

Διάμετρος τροχού: 720 χλστ

Χώρος Αποσκευών: 580 l έως 720 l και έως 1,630 l με τα καθίσματα πλήρως αναδιπλούμενα

Νίκος Τσάδαρης