Οδηγίες για τα ανασφάλιστα οχήματα ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μέσα από 13 ερωτήσεις και απαντήσεις


AUTO
11:37
22/02/2018
Οδηγίες για τα ανασφάλιστα οχήματα ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων
6
loading

Το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής προχώρησαν στη σύνταξη ενός Πληροφοριακού Οδηγού για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων, που αφορούν τα ανασφάλιστα οχήματα.

Ο Πληροφοριακός Οδηγός έχει τη μορφή συχνών ερωτήσεων - απαντήσεων (FAQ) και αφορά τόσο τους κατόχους οχημάτων, οι οποίοι έλαβαν ειδοποιητήρια ανασφάλιστου οχήματος κατά τον διασταυρωτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την 06.06.2017, όσο και εκείνους που, ενώ δεν έλαβαν ειδοποιητήρια στο πλαίσιο της πρώτης διασταύρωσης, γνωρίζουν ότι εμπίπτουν σε μια από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στον Οδηγό και θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε να μην εντοπιστούν ως ανασφάλιστα τα οχήματά τους κατά τους επόμενους διασταυρωτικούς ελέγχους.

Η ηλεκτρονική διασταύρωση για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 06.06.2017, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, και επέφερε το εξής αποτέλεσμα: διαπιστώθηκε ότι κατά το διάστημα που μεσολάβησε από τον Ιούνιο του 2017, οπότε και διενεργήθηκε η πρώτη διασταύρωση, οι ασφαλίσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 510.000, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αγγίζοντας, για πρώτη φορά, το ιστορικό μέγεθος των 6,26 εκ. ασφαλισμένων οχημάτων στη χώρα. Συνεπώς, χάρη στη νέα αυτή δράση, ο δημόσιος κίνδυνος από την κυκλοφορία στους δρόμους ενός τόσο μεγάλου αριθμού ανασφάλιστων οχημάτων, μειώθηκε δραστικά.

Η δημόσια διοίκηση ανέλαβε πρωτοβουλίες αλλαγής του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, ώστε να δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να διορθώσουν την «εικόνα» του οχήματός τους, όπως αυτή τηρείται στο Μητρώο Οχημάτων.

Παράλληλα, αναπτύχθηκε έντονη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, με σκοπό την αναβάθμιση της επικοινωνίας των πληροφοριακών συστημάτων που παρακολουθούν και ενημερώνουν την κατάσταση και τον κύκλο ζωής κάθε οχήματος.

Η συνεργασία αυτή και ο ανασχεδιασμός των διαδικασιών θα επιφέρει, στο προσεχές διάστημα, μείωση της γραφειοκρατίας και της προσέλευσης των πολιτών στις Δ.Ο.Υ., για τη δήλωση γεγονότων που σχετίζονται με την ιδιοκτησία οχήματος και που έχουν προηγουμένως δηλωθεί σε άλλη δημόσια υπηρεσία.

Μετά το πέρας 30 ημερών από την έκδοση του συγκεκριμένου Πληροφοριακού Οδηγού, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα διενεργήσει την επόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση, σε ημερομηνία που δεν θα ανακοινωθεί εκ των προτέρων.

Εφεξής, τηρώντας τις απαιτήσεις του νόμου 4141/2013, θα διενεργεί τουλάχιστον δυο ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κάθε έτος, σε ημερομηνίες που επίσης δεν θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Δείτε εδώ τον Πληροφοριακό Οδηγό με τις ερωταπαντήσεις

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ΕΛΛΗΝ

  Είσαστε σοβαροί???? Δηλαδή θέλετε να κυκλοφορούν μαζί κα εσείς χωρίς ασφάλιση??? Και αν γίνει κάνα μπαμ ?? Θα βγήκε έξω και θα δώσετε τ χέρια λέγοντας \'ωραια μεγάλε τους ξεγελασαμε και δεν έχουμε ασφάλεια ας πάμε σπίτι με το λεωφορείο γιατί τα οχήματα γίναν ρημαδια!!! Για να μην φανταστώ σε περίπτωση με βαρύ τραυματισμό....να μην πούμε για παιδιά που μπορεί να είναι στο όχημα ...ακόμα και θάνατο...και θα χαίρεσαι που δεν πλήρωσες ασφάλεια !!!! Μμμμ ωραία λογική...πανόραμα !

 2. avatar πατροκλος μεγαρα

  να δωσουν ημερομηνιες για να τα ασφαλισουμε .δεν εχουμε χρηματα για ολη την χρονια

 3. avatar Εναλλακτικος

  Τι γράφετε εκεί στο newsbeast και σε όλα γενικώς τα sites Να γίνονται θέλετε διασταυρωσεις χωρίς προειδοποίηση Και τότε γιατί κάθεστε εσείς και μας ζαλιζετε τις επόμενες μέρες θα γίνουν διασταυρωσεις και ξανά τις επόμενες μέρες θα γίνουν διασταυρωσεις κάθε λίγο και λιγάκι Αφήστε να γίνουν κρυφά εσείς τι θέλετε Μάλλον γουστάρετε φαίνεται να ξεσκισουν στα πρόστιμα το κόσμο

 4. avatar Sotiris

  Όλοι πληρώστε και ξαναπληρώστε μέχρι να πεθάνετε !
  Πληρώστε τόσα όσα κανένας λαός στην υφήλιο δεν πληρώνει πλέον.
  Μόνο οι υποτελείς και δουλοπάροικοι, άλλες περιόδους, ίσως έφθαναν σε αυτά τα επίπεδα αλλά με το τσεκούρι από πάνω τους !
  Μωρέ ..... μήπως μας κάνανε οι \"εκλεκτοί\" μας ξανά σκλάβους, ραγιάδες χωρίς να το καταλάβουμε ?
  ...............λόγια λόγια, κόμματα κόμματα αλλά .... πάρτε νάχετε ? ? ? ! ! !
  Αλλά να θυμάστε ότι είστε και παραμένετε «ισότιμα» μέλη στην ΕΕ και στο Ευρώ και πάντα παραμένετε υπό την σκέπη των φιλεύσπλαχνων και ανοιχτοχέρηδων Γερμανών !
  Τώρα, …….. όταν ξυπνήσετε, ΕΑΝ ποτέ συμβεί αυτό, σαν Ελλάδα θα σας έχει μείνει η Πελοπόννησος, η Αττική και ελάχιστα νησάκια κοντά της !
  και εσείς θα είστε πάλι .... καταχρεωμένοι ........... τόσα χρόνια μνημόνια και τα χρέη μας συνέχεια αυξάνονται αλλά εμείς ...... novartiζόμαστε ! Τούρκοι, Αλβανοί, Σκόπια νάτοι εδώ είναι, αλλά ...... novartis και πάσης Ελλάδος ........................... ! ! ! !
  Ο πρόθυμος πρωθυπουργός έχει όμως ακόμη την δυνατότητα να μας παραμυθιάζει !
  ε\' όχι ! δεν φταίνε οι εχθροί μας ! πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν !
  Οι προδότες μας φταίνε.

  1. avatar Stateless

   Τι σχέση έχουν αυτές οι μπούρδες που γράφεις με τις ασφάλειες των αυτοκινήτων?
   Στην Ευρώπη έχουν τριπλάσιο κόστος από ότι στην Ελλάδα.
   Για έλα Αγγλία! Εσύ κάτω από χιλιάρικο δεν θα βρεις.

   1. avatar Sotiris

    με τι μέσο εισόδημα, με τι φορολογία, με τι δείκτη τιμών καταναλωτού, με τι ενοίκια, με τι πρόνοια, με τι φόρους αγοράς και συντήρησης αυτοκινήτου ... κλπ κλπ κλπ
    ξέρεις φίλε μου τι συμφερόντων είναι οι περισσότερες ασφάλειες ? και ως εκ τούτου για ποιούς δουλεύουν οι εν λόγω ανακοινώσεις ?
    ξέρεις τι συμφερόντων είναι τα περισσότερα ΚΤΕΟ ?
    .............. για να μην συνεχίσω ...................

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει