Οι Dainese και AGV έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό σχετικά με το νέο κορυφαίο κράνος τους, που φέρει την ονομασία AGV PistaGP.

Το κράνος σχεδιάστηκε γύρω από το κεφάλι του Valentino Rossi και οι δυο εταιρείες –ο Rossi είναι μέτοχος στην Dainese- έχουν πλημμυρίσει τα ΜΜΕ με πληροφορίες και εντυπωσιακές φωτογραφίες από την εξέλιξή του, αποσπώντας τεράστια προβολή.

«Το νέο αυτό κράνος αποτελεί την πρώτη υλοποίηση του πρότζεκτ AGV Standards. Το πρότζεκτ που ακολουθεί τα πρότυπα τα οποία καθιέρωσε ο Gino Amisano [ιδρυτής της AGV], αποτελεί έναν επαναστατικό τρόπο σχεδιασμού των κρανών».

«Θέτει νέα στάνταρ ασφαλείας και εργονομίας, τα οποία είναι ορατά και με γυμνό μάτι. Η επόμενη γενιά κρανών που θα προκύψει από αυτό το πρότζεκτ, θα φέρει και πάλι την AGV στην τεχνολογική πρωτοπορία», δήλωσε ο Lino Dainese, πρόεδρος των Dainese και AGV.

Μέσω της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών κατασκευής, η AGV κατάφερε να ελαχιστοποιήσει το βάρος του PistaGP. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ένα ελαφρύτερο και λιγότερο ογκώδες κράνος από εκείνα της προηγούμενης γενιάς, που όμως προσφέρει ταυτόχρονα μεγαλύτερη προστασία και άνεση.

Το νέο AGV θέτει στη διάθεση του αναβάτη σημαντικά αυξημένο οπτικό πεδίο, ενώ οι συστηματικές μελέτες σε αεροσήραγγα του προσέδωσαν μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση και άντωση στις υψηλές ταχύτητες και εξαιρετικά πιο αποτελεσματικό αερισμό.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το PistaGP. Νιώθω σαν να μην φοράω κράνος. Η αεροδυναμική του είναι πολύ καλύτερη, ο αερισμός εξαιρετικός, η ορατότητα βελτιωμένη… Μοιάζει σαν να πέρασα ξαφνικά από την τηλεόραση του σπιτιού σε έναν κινηματογράφο», δήλωσε ο ίδιος ο Doctor.