Δυο ρεκόρ γκίνες για την BMW

Δείτε το μεγαλύτερης διάρκειας drift στην ιστορία


AUTO
1:31
15/01/2018
Δυο ρεκόρ γκίνες για την BMW
5
loading

Δύο Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες πέτυχε η BMW, με τη νέα M5 να πραγματοποιεί το μεγαλύτερο σε διάρκεια καταγεγραμμένο drift.  Η M5 σημείωσε Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερης διάρκειας drift στην ιστορία, πλαγιολισθαίνοντας συνεχώς επί 8 ώρες και ένα δεύτερο ρεκόρ για το μεγαλύτερο ταυτόχρονο drift δύο οχημάτων.

Ο εκπαιδευτής της μάρκας Johan Schwartz ντρίφταρε συνεχώς επί 232,5 μίλια (374,2 km ), ενώ ο ίδιος και ο Επικεφαλής Εκπαιδευτής του BMW Performance Center , Matt Mullins , εκτέλεσαν ένα ταυτόχρονο drift επί 49,25 μίλια (79,3 km ) σε μία ώρα.

Για την υλοποίηση αυτού του σχεδόν απίστευτου εγχειρήματος, διαμορφώθηκε ειδικό σύστημα ανεφοδιασμού, που επέτρεπε τον ανεφοδιασμό εν κινήσει.

Το επίτευγμα χάρισε στην M5 μία θέση στο βιβλίο Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο σε διάρκεια ντριφτάρισμα που έχει καταγραφεί στην ιστορία, καθώς ο Schwartz συνέτριψε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ κατά 143 μίλια (230,1 km).

Ένα ειδικό σύστημα ανεφοδιασμού που διαμόρφωσαν οι τεχνικοί της βαυαρικής εταιρίας σε συνεργασία με την εταιρία Detroit Speed (έδρα Ν. Καρολίνα) έκανε εφικτό το ντριφτάρισμα χωρίς διακοπή όλο το οκτάωρο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του θεσμού Γκίνες. Έτσι, ο ανεφοδιασμός της M5 όσο διαρκούσε η πλαγιολίσθηση έγινε με τον ίδιο τρόπο που ανεφοδιάζονται τα μαχητικά αεροπλάνα εν κινήσει, αν και στην περίπτωση της M5 η διαδικασία έγινε με το χέρι.

Η επιχείρηση ανεφοδιασμού έγινα από μία δεύτερη M5 με οδηγό Matt Mullins. Ο Mullins προσαρμόστηκε στην ταχύτητα ντριφταρίσματος του Schwartz, βοηθώντας τον Matt Butts της Detroit Speed να κάνει τον ανεφοδιασμό, ασφαλισμένος με ειδικό ιμάντα που του επέτρεψε να αιωρείται στο χώρο μεταξύ των δύο κινούμενων οχημάτων, βγαίνοντας από το πίσω παράθυρο του δεύτερου αυτοκινήτου.

«Αν και κάναμε δοκιμές ανεφοδιασμού αρκετές φορές πριν το εγχείρημα, υπήρχαν ελάχιστα περιθώρια για σφάλματα», δήλωσε ο Butts. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετείχαμε στην προσπάθεια του Johan και της Μ5 να καταρρίψουν εκ νέου το ρεκόρ».

Ένα δεύτερο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες επιτεύχθηκε στο ταυτόχρονο drift δύο οχημάτων σε βρεγμένο οδόστρωμα, αφού οι Schwartz και Mullins ντριφτάρισαν μαζί για μία ώρα, καλύπτοντας συνολικά 49.25 μίλια (79.3 km).

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Tsunami

  Θα άλλαζε το βάρος στον πίσω άξονα, μιλάμε για drift!!!!!!!

  1. avatar 404 error

   ναι ίσως να έχεις δίκιο αν και το βάρος δεν είναι αναρτώμενο στον άξονα άρα δεν πειράζει και τόσο και ειδικά με την δύναμη αυτού του αυτοκινήτου και αν δεις ήδη βάζουν ένα έξτρα ντεπόζιτο για την πατέντα τους. θα μπορούσαν να το βάλουν στο κάθισμα του συνοδηγού.

 2. avatar 404 error

  εφέ , εφέ. εφέ ! θα μπορούσαν απλά να έχουν ένα έξτρα ντεπόζιτο στο πορτ μπαγκαζ και να έλυνε το πρόβλημα του ανευφοδιασμού.. ενιγουεις, πολύ καλό όλο. μπράβο τους.

  1. avatar audioware

   Εξυπνάδες... δεν πήγαινε βόλτα στα λιμανάκια...
   230km με 6000-7000rpm και και όλο το αυτοκίνητο ντεπόζιτο να ήταν, δεν θα έφτανε η βενζίνη, ειδικά σε Μ5 με τέτοιο γαιδουροκινητήρα...

   1. avatar 404 error

    διάβασε το άρθρο ή δες το video.. η απόσταση που διένυσε σε 8 ώρες είναι 230Km .. και σου φαίνεται να κινείται με 230 ? το πολύ να πηγαίνει με 60 άντε στο κοντέρ 80.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει