Με άδοξο τρόπο τελείωσε η προσπάθεια του Αντρέ Βίλας Μπόας στην πρώτη του απόπειρα στο ράλι Ντακάρ. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε ένα σφοδρό ατύχημα στο 165ο χιλιόμετρο του τέταρτου ετάπ, περίπου 500 χιλιόμετρα μακριά από τη Λίμα του Περού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη μέση του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για θεραπεία.

Το Toyota Hilux του πρώην τεχνικού των Πόρτο, Τότεναμ, Τσέλσι και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης χτύπησε σε έναν αμμόλοφο, με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί και ο ίδιος να εγκαταλείψει νωρίς τον αγώνα, που τόσο ονειρευόταν να πάρει μέρος. Το βασικό για εκείνον, φυσικά, είναι ότι ο τραυματισμός του δεν ήταν και τόσο σοβαρός για να του δημιουργεί κάποιο θέμα, εκτός της απόσυρσής του από το ράλι Ντακάρ.

Συνοδηγός του Βίλας Μπόας είναι ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία στον αγώνα, ο Ρούμπεν Φαρία, τα «φώτα» του οποίου δεν φάνηκαν αρκετά για να ανταπεξέλθει ο 40χρονος ποδοσφαιράνθρωπος στις απαιτήσεις του πιο σκληρού αγώνα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όσο για το φετινό ράλι Ντακάρ, αυτή είναι η 40ή διοργάνωση, με την εκκίνηση να δίνεται στις 6 Ιανουαρίου από τη Λίμα του Περού και την ολοκλήρωσή του να είναι προγραμματισμένη για την Κόρδοβα της Αργεντινής, έπειτα από 14 αγωνιστικές ημέρες και 8.793 χιλιόμετρα, σε δρόμους με άμμο, χαλίκι και… ποτάμια στις Άνδεις (Περού, Βολιβία και Αργεντινή).