Το διοικητικό όργανο της F1, FIA, καθόρισε με ακρίβεια τους κανόνες σχετικά με τις «οδομαχίες» για τη σεζόν 2012. Η περιγραφή ήρθε ως η ενημερωμένη έκδοση των Sporting Regulations στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Οι τελευταίες διευκρινίσεις αναφορικά με τα άρθρα 20.2 και 20.3, έχουν ως εξής:

«Ο οδηγός δεν επιτρέπεται σκόπιμα να αφήσει την πίστα, χωρίς κάποια δικαιολογημένη αιτία. Περισσότερες από μία αλλαγή κατεύθυνσης για να υπερασπιστεί μια θέση δεν επιτρέπεται.

Οι οδηγοί που επιστρέφουν στην αγωνιστική γραμμή, έχοντας νωρίτερα υπερασπιστεί τη θέση τους εκτός αυτής, πρέπει να αφήνουν τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο πλάτος μεταξύ του δικού τους και του ορίου της πίστας κατά την προσέγγιση σε στροφή».

Η απόφαση θα βοηθήσει να αποφευχθούν καταστάσεις όπως της Μαλαισίας, πριν από περίπου δύο χρόνια, όπου ο Lewis Hamilton προσπαθώντας να διεκδικήσει τη θέση του στην αγωνιστική γραμμή μπήκε ανάμεσα στους Vitaly Petrov και Fernando Alonso.

Ωστόσο, με τον κανονισμό του «πλάτους ενός αυτοκινήτου» να επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των οδηγών, το τοπίο δεν ξεκαθαρίζει και απόλυτα.