Στον 5ο φετινό διπλό αγώνα της Φόρμουλα BMW Ευρώπης, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, κατέκτησε την τρίτη θέση στον πρώτο αγώνα του τριήμερου.

Ο 18χρονος πιλότος εκκινώντας από την 4η θέση έδειξε υπομονή και σύνεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η οποία ανταμείφθηκε τρεις γύρους πριν την καρό σημαία, όταν ο προπορευόμενός του Κάρλος Σάινθ ο νεότερος (γιος του δις παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι Κάρλος Σάινθ) μπλόκαρε τους μπροστινούς τροχούς του μονοθεσίου του και έφυγε εκτός γραμμής.

Ο Έλληνας οδηγός, αφού πέρασε στην τρίτη θέση, ανέβασε το ρυθμό του σημείωσε τον ταχύτερο του γύρο στον αγώνα, κάτι που στο συγκεκριμένο σημείο του διασφάλισε τη θέση στο βάθρο. Έτσι αντίκρισε την καρό σημαία στην 3η θέση πίσω από τον Φρίτζνς και τον Χάρβεϊ γράφοντας ιστορία για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Αρκετά καλά πήγε και στον δεύτερο αγώνα της διοργάνωσης αλλά στάθηκε άτυχος. Ο Κατσίνης εκκίνησε πολύ δυνατά από την έκτη θέση, όμως στην πρώτη στροφή είχε επαφή με τον Ισπανό Ταρανκόν και κατρακύλησε στην 14η, ενώ ταυτόχρονα προκλήθηκε ζημιά στα ηλεκτρονικά του μονοθεσίου του, που έκανε τον κινητήρα της BMW να υπολειτουργεί.

Παρόλα αυτά συνέχισε να πιέζει και να κερδίσει θέσεις – εκμεταλλευόμενος και ορισμένες εγκαταλείψεις – και τελικά κατάφερε να μπει στη δεκάδα. Έδειξε έτσι ότι διαθέτει την ικανότητα και την ποιότητα να φτάσει ακόμα και στη νίκη στους δύο εναπομείναντες φετινούς αγώνες της Φόρμουλα BMW Ευρώπης.

Πηγή: gazzetta.gr