Επίσημες συνομιλίες για συνεργασία ξεκινούν η Suzuki και η Toyota. Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας κοινής ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας στην αυτοκίνηση, μεταξύ άλλων για την ανάπτυξη αυτο-οδηγούμενων οχημάτων

Σύμφωνα με το διεθνείς ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters, οι δύο εταιρείες φέρονται έτοιμες να προχωρήσουν σε σχετικές ανακοινώσεις ακόμα και την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017.

Η Suzuki και η θυγατρική της Toyota, Daihatsu, θα συνεχίσουν να πωλούν αυτοκίνητα υπό τις οικείες μάρκες τους, προς αποφυγή κινδύνων που σχετίζονται με αντιμονοπωλιακούς νόμους.

Μάλιστα, σχεδιάζουν να συνεργαστούν με τρόπους που θα τους απομακρύνει από το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από τις ανιμονοπωλιακές αρχές της χώρας.

Τον περασμένο Οκτώβριο του 2016, η Toyota και η Suzuki είχαν ανακοινώσει, ότι σχεδίαζαν μια πιθανή συνεργασία μεταξύ τους, επικαλούμενες τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και την ανάγκη να καταφέρουν να ακολουθήσουν την οδό της συγκέντρωσης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η συμφωνία θα μπορούσε να δώσει στη Suzuki, την ευκαιρία κατασκευής προσιτών αυτοκινήτων με πρόσβαση στην τεχνολογία της Toyota. Από την άλλη η Toyota  σε αντάλλαγμα θα ωφεληθεί από την ισχυρή θέση στην αγορά της Suzuki στην Ινδία.

«Η Toyota και η Suzuki έχουν συμφωνήσει να εργαστούν προς την έγκαιρη υλοποίηση μιας επιχειρηματικής συνεργασίας» ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση τύπου.