Το Ford Fiesta ST, ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων, διατίθεται για πρώτη φορά και σε 5θυρη έκδοση μαζί με το 3θυρο μοντέλο.

Το 5θυρο Fiesta ST προσφέρει πρόσθετη πρακτικότητα με ευκολότερη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα για επιβάτες και γονείς με μικρά παιδιά, διατηρώντας  τις σπορ επιδόσεις και την άριστη σπορ συμπεριφορά που χάρισαν στο Fiesta ST πάνω από 20 βραβεία από όλο τον κόσμο την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας του.

Διατίθεται με τον γνωστό βενζινοκινητήρα 1.6L EcoBoost που αποδίδει 182 ίππους και ροπή 24,5 χγρμ, πετυχαίνοντας επιτάχυνση 0 100 χλμ σε 6,9΄΄, κατανάλωση 6,1 λτ/100 χλμ και εκπομπές CO2 141 γρ/χλμ.

fordfiesta1

Το πλαίσιο είναι ρυθμισμένο κατά τα πρότυπα της Ford Performance και διαθέτει βελτιστοποιημένη ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης και φρένα που με την υποστήριξη του αναβαθμισμένου Torque Vectoring Control προσφέρει καλύτερο κράτημα και μείωση της υποστροφής χωρίς να επηρεάζει τη ταχύτητα. Τη σπορτίφ οδική συμπεριφορά ενισχύουν τα 3 επίπεδα απενεργοποίησης του ESP (On / Sport / Off).

Η Ford προβλέπει ότι το 5θυρο Fiesta ST θα συγκεντρώσει μερίδιο περίπου 25% επί των πωλήσεων του Fiesta ST στην Ευρώπη. Το χαρακτηριστικό στυλ του Fiesta ST περιλαμβάνει 17άρες ζάντες αλουμινίου, ξεχωριστή μάσκα, δυναμική σχεδίαση προβολέων, και διαχύτη στο πίσω μέρος. Διατίθεται σε πέντε αποχρώσεις μεταξύ των οποίων η Race Red και η Spirit Blue. Τα στάνταρ καθίσματα Recaro και οι μοναδικές λεπτομέρειες ST αναδεικνύουν το εσωτερικό.

fordfiesta2

Fiesta ST200

Παράλληλα με το 5θυρο Fiesta ST, η Ford ανακοίνωσε νέα μειωμένη τιμή για την κορυφαία έκδοση ST200, το ισχυρότερο Fiesta παραγωγής όλων των εποχών (επιτάχυνση 0 – 100 χλμ σε 6,7΄΄).

Ο 1.6L EcoBoost του Fiesta ST200 αποδίδει +15 ίππους και ροπή +3,06 χγρμ για μέχρι 20΄΄ μέσω overboost. Μια πιο κοντή σχέση τελικής μετάδοσης 4,06 (από 3,82 στο Fiesta ST), βελτιώνει τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις και κάνει ακόμα πιο ευχάριστη την οδήγηση, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 230 χλμ/ώρα.

fordfiesta3

To Fiesta ST200 προσφέρεται σε χρώμα Storm Grey και διαθέτει αποκλειστικό εξοπλισμό όπως ζάντες αλουμινίου με μηχανουργική κατεργασία και μαύρο ματ φινίρισμα, κόκκινες δαγκάνες φρένων και αναβαθμισμένο εσωτερικό με μοναδικά εμπρός ημιδερμάτινα καθίσματα Recaro σε μαύρο χρώμα και ασημί ραφή, μαζί με φωτιζόμενα διακοσμητικά μαρσπιέ και ζώνες ασφαλείας με ασημί λεπτομέρειες.

fordfiesta4

fordfiesta5

Νίκος Τσάδαρης