Η Hyundai Motors India είναι έτοιμη να βγάλει το «περιτύλιγμα» από το τελευταίο της δημιούργημα, ένα όχημα πόλης που ακούει στο όνομα Eon. Το εν λόγω μοντέλο θα είναι το μικρότερο αυτοκίνητο που έφτιαξε ποτέ η κορεάτικη φίρμα και το target group του θα είναι όσοι αγοράζουν αυτοκίνητο για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Eon θα παρουσιαστεί επίσημα τον Οκτώβριο, ενώ οι πωλήσεις του στην ινδική αγορά θα αρχίσουν αμέσως μετά την τελετή αποκάλυψης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αλλά και βάσει όσων βλέπουμε από τα πρώτα σκίτσα του, το νέο πόνημα της Hyundai θα είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας, την Fluidic Sculpture, και δείχνει να υπερτερεί σαφώς των βασικών του ανταγωνιστών του στην Ινδία που δεν είναι άλλοι από τα Suzuki Alto και Tata Nano.

Επιπλέον, το Eon αναμένεται να ανεβάσει τον πήχη της μίνι κατηγορίας στην Ινδία, προσφέροντας μια πληθώρα χαρακτηριστικών που μέχρι τώρα συναντούσες σε μεγαλύτερα οχήματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι μετωπικοί και πλευρικοί αερόσακοι, η είσοδος χωρίς κλειδί, τα ηλεκτρικά παράθυρα, οι προβολείς ομίχλης, το κεντρικό κλείδωμα και το δίχρωμο εσωτερικό.

Ο διευθυντής πωλήσεων και marketing της Hyundai Ινδίας, κος Arvind Saxena, θεωρεί πως «Δεν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία που να μπορεί να συγκριθεί με το Eon. Παρόλο που είναι μικρό σε μέγεθος, προσφέρει μια ευρύχωρη καμπίνα και ένα μεγάλο πορτ μπαγκάζ, κάτι που συναντάς σε μεγαλύτερα οχήματα».

To Εον προέκυψε από τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης της Hyundai στην Κορέα και στην Ινδία σε μια περίοδο τεσσάρων χρόνων. Κάτω από το καπό του θα βρίσκεται ένα τρικύλινδρο μηχανικό σύνολο 814 κ.εκ., το οποίο αποδίδει 56 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 75 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Τέλος, η μέση κατανάλωση των 4,7 λτ./100 χλμ., καθιστά το Hyundai Eon το οικονομικότερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του στην ινδική αγορά.

Πηγή: autotriti.gr