Η γερμανική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή Bafin προσέφυγε στις εισαγγελικές αρχές κατά όλων των μελών του πρώην διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς η οποία συνδέεται με το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών ρύπων, δήλωσε σήμερα πρόσωπο με γνώση της νομικής διαδικασίας.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς στο Μπράουνσβαϊγκ είπαν την Δευτέρα ότι είχαν ξεκινήσει έρευνα σε βάρος δύο μόνο μελών του συμβουλίου – του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της VW Μάρτιν Βίντερκορν και ενός ακόμα στελέχους που δεν κατονομάστηκε.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι έχουν «επαρκείς πραγματικές ενδείξεις» ότι το καθήκον της Volkswagen (VW) να αποκαλύψει την ενδεχόμενη οικονομική ζημία από τις πρακτικές χειραγώγησης ίσως είχε προκύψει και πριν από τις 22 Σεπτεμβρίου του 2015, όταν η αυτοκινητοβιομηχανία παραδέχθηκε δημοσίως τις παρατυπίες.

Η πηγή που έχει γνώση της νομικής διαδικασίας δήλωσε στο Reuters ότι η Bafin θεωρεί πως το πρώην συμβούλιο έχει συλλογική ευθύνη στην υπόθεση αυτή και ότι οι εισαγγελείς ίσως διευρύνουν την έρευνα και σε άλλα στελέχη. Πέντε πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι το δεύτερο στέλεχος σε βάρος του οποίου διενεργείται έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές ήταν ο επικεφαλής της βασικής μονάδας VW Χέρμπερτ Ντίς.