Τα πρώτα βήματα της Mercedes-Benz

Η εταιρεία ξεκίνησε πριν από 130 χρόνια


AUTO
14:58
18/02/2016
Τα πρώτα βήματα της Mercedes-Benz
loading

Με κοινό χαρακτηριστικό το πάθος για δημιουργία και πρόοδο, ο Gottlieb Daimler και ο Carl Benz, ξεκίνησαν πριν από 130 χρόνια ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία του αυτοκινήτου που οδήγησε στην εξελιγμένη τεχνολογία, τόσο των θρυλικών, όσο και των σύγχρονων αυτοκινήτων Mercedes-Benz.

Το τριάκτινο αστέρι λάμπει ακόμα, όντας συνυφασμένο με την ιστορία της αυτοκίνησης. Ας δούμε όμως τα πρώτα βήματα της εταιρίας, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα.

1886: Ο Carl Benz, καταθέτει στο Αυτοκρατορικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών, αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το όχημα με βενζινοκινητήρα. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό DRP 37435, θεωρείται σήμερα ως το «πιστοποιητικό γέννησης» του αυτοκινήτου και φέρει την ονομασία Patent-Motorwagen -Πατενταρισμένο Αυτοκίνητο- για το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με κινητήρα βενζίνης.

790751_1449829_800_530_benz_patent_motorwagen_1886

Bertha-Benz-and-Benz-Motorpatent-622x274

1888: Η Bertha Benz, σύζυγος του Carl, πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλη διαδρομή 100 χιλιομέτρων εδραιώνοντας την αξιοπιστία του αυτοκινήτου.

Benz & Cie. Plant in Mannheim - 1908 (9)

1901: Η πρώτη Mercedes, του Gottlieb Daimler, ένα νέο πανίσχυρο για την εποχή αυτοκίνητο, κάνει την εμφάνισή του στην «εβδομάδα ταχύτητας» της Νίκαιας σηματοδοτώντας έτσι το τέλος χρήσης αμαξών.

Gottlieb Daimler
Gottlieb Daimler

1909: Οι υιοί του Gottlieb Daimler – Paul & Adolf – επαναφέρουν στη μνήμη τους, ότι ο πατέρας τους χρησιμοποιούσε ως σύμβολο ένα τριάκτινο αστέρι και το κατοχυρώνουν ως λογότυπο. Από το 1910 και μετά το αστέρι κοσμεί όλα τα οχήματα τους.

1926: Οι εταιρείες Daimler-Motoren-Gesellschaft και Benz & Cie συγχωνεύονται με κοινό στόχο να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Το παγκοσμίως πλέον γνωστό τριάκτινο αστέρι, πλαισιώθηκε με το όνομα Mercedes – το όνομα της κόρης του αυστριακού επιχειρηματία και Γενικού Πρόξενου – και πρώτου διανομέα οχημάτων της Daimler - Emil Jelinek – και το ξακουστό όνομα Benz. Το αστέρι Mercedes-Benz πλαισιώνεται σε πρώτο στάδιο από ένα δάφνινο στεφάνι και στη συνέχεια το σήμα εξελίσσεται και φτάνει στη σημερινή του μορφή.

Carl Benz
Carl Benz

images

La-nascita-dei-loghi-179-15

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει