Είναι η εταιρεία με τις περισσότερες νίκες στο γαλλικό αγώνα, αφού συνολικά έχει κερδίσει 16 φορές (περισσότερες δηλαδή από Ferrari και Audi), και ετοιμάζεται να επιστρέψει. Επίσημα πλέον με σχετικό δελτίο τύπου αλλά και ένα εντυπωσιακό βίντεο, η γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται να βάλει φωτιά στο Le Mans το 2014!

Η τελευταία της νίκη εκεί ήταν το 1998 με την 911 GT1 για την κατηγορία LMP1, ενώ η συνέχεια δόθηκε με την RS Spyder που κέρδισε το 2008-9 αλλά στην κατηγορία LMP2. Ακολούθησαν αμέτρητες ιδιωτικές συμμετοχές που λαβαίνουν μέρος κάθε χρόνο, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με μια αντιπαράθεση εκ νέου, με τους κορυφαίους (Audi, Peugeot) που τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν τις πρώτες θέσεις. Ακριβώς εκεί στοχεύει πλέον και η Porsche που με σχετικό δελτίο τύπου, αλλά και δημοσιεύοντας το παρακάτω, εντυπωσιακό βίντεο, ανακοίνωσε πως επιστρέφει με επίσημη εργοστασιακή συμμετοχή στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, αλλά για το 2014!

Ερωτήματα πάντως γεννώνται, από την συνύπαρξη των δύο εταιρειών κάτω από την ίδια «εταιρική ομπρέλα», αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Audi κυριολεκτικά μονοπωλεί την κορυφή του Le Mans, σημειώνοντας 10 νίκες στα 12 χρόνια που συμμετέχει! Στη σελίδα της στο facebook πάντως η Audi αναφέρει ότι η απόφαση της Porsche πάρθηκε ανεξάρτητα, ενώ η ίδια περιμένει τον ανταγωνισμό με ανυπομονησία!


Η RS Spyder που κέρδισε στο Le Mans το 2008-9 αλλά για την κατηγορία LMP2.