Η γερμανική φίρμα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υιοθέτηση υβριδικής τεχνολογίας ακόμη και για τα ταχύτερα οχήματα της που φέρουν τον κωδικό AMG! Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπεύθυνου τεχνικής εξέλιξης της εταιρείας, χωρίς όμως να αναφέρονται πολλές λεπτομέρειες.

Φαίνεται ότι η Mercedes μας επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις για το μέλλον, ακόμη και σε ότι αφορά στις ταχύτερες εκδόσεις της που δεν είναι άλλες από τις AMG.

Πιο συγκεκριμένα, ο Herbert Kohler (υπεύθυνος τεχνικής εξέλιξης και μελλοντικών τεχνολογιών της εταιρείας) ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις σε Βρετανικό έντυπο ότι: «Στο μέλλον η AMG θα συνεχίσει να προσφέρει οχήματα υψηλών επιδόσεων, όμως θα χρησιμοποιήσει υβριδική τεχνολογία, αφού χρειάζεται να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων».

Στη συνέχεια των δηλώσεων του τόνισε ότι η AMG δεν θα ακολουθήσει το δρόμο της Porsche με την 918, λέγοντας ότι:
«Τα υβριδικά μπορούν να προσφέρουν δύναμη, όμως η AMG θα καταφύγει στη χρήση συστήματος start&stop, και ανάκτησης ηλεκτρικής ενέργειας». Εάν λοιπόν οι δηλώσεις του Kohler υλοποιηθούν, οι μελλοντικές AMG θα έχουν αρχικά τα δύο προαναφερθέντα συστήματα, όμως κανείς δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει τα ακριβή σχέδια της Mercedes.

Πηγή: autotriti.gr