Ένας 22χρονος τουρίστας ανέβηκε στο σιντριβάνι του Ποσειδώνα, στη Φλωρεντία για να βγάλει «selfie» και τώρα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς αποκολλήθηκε ένα μικρό κομμάτι από το πόδι του αλόγου.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ, όταν ο 22χρονος Γερμανός τουρίστας ανέβηκε στο σιντριβάνι του Ποσειδώνα, στο κεντρικότερο σημείο της Φλωρεντίας, με σκοπό να βγάλει φωτογραφία. Αρχικά, το άγαλμα έμοιαζε να μην έχει υποστεί κάποια ζημιά. Ωστόσο έπειτα από μια προσεκτική «εξέταση» των συντηρητών, διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας του βάρους του τουρίστα αποκολλήθηκε ένα μικρό κομμάτι από το πόδι του αλόγου του Ποσειδώνα, στο εσωτερικό του σιντριβανιού. Ο εν λόγω κάτοικος του Βερολίνου σκέφτηκε να σκαρφαλώσει πάνω από τον φράχτη, στην άκρη της πισίνας και στο πόδι του αλόγου. Στην προσπάθειά του έπειτα να κατέβει, έβαλε ξανά το κάτω άκρο του στο πόδι του αλόγου, το οποίο δεν άντεξε το βάρος του.

Ο νεαρός τουρίστας προσποιήθηκε ότι δεν έγινε τίποτα, έφυγε βιαστικά με τους φίλους του, αλλά ο συναγερμός σήμανε αμέσως.

Οι υπεύθυνοι του δήμου, με τη βοήθεια εικόνων από κάμερες ασφαλείας, κατάφεραν να εντοπίσουν τον υπεύθυνο, ο οποίος κατηγορείται τώρα για καταστροφή και πρόκληση ζημίας στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

«Ο υπεύθυνος της πράξης αυτής στερείται παντελώς του αισθήματος σεβασμού για τον πολιτισμό και την ομορφιά, το οποίο θα έπρεπε να χαρακτηρίζει όποιον αποφασίζει να επισκεφθεί την χώρα μας. Τέτοιου είδους συμβάντα πρέπει να σταματήσουν και πολύ σύντομα το κοινοβούλιο της Ρώμης θα εγκρίνει νόμο που αυξάνει τις προβλεπόμενες ποινές», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο.

Αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό στην πόλη αλλά και στη γείτονα χώρα. Δύο Γερμανοί τουρίστες ζωγράφισαν στις 24 Αυγούστου με σπρέι ένα ποδοσφαιρικό σύνθημα σε ένα μνημείο της Φλωρεντίας του 16ου αιώνα.

Επτά μεγάλα γράμματα και αριθμοί που αφορούν τη γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα, Μόναχο 1860, ζωγραφίστηκαν με μαύρη μπογιά σε εξωτερικές κολώνες του διαδρόμου Βασάρι με θέα τον ποταμό Άρνο.

Θύμα βανδαλισμού τρεις φορές μέσα στο καλοκαίρι έχει πέσει και το Κολοσσαίο, με τουρίστες να προσπαθούν να χαράξουν τα αρχικά τους στο μνημείο.