Κατά τη διάρκεια του γάμου της, η Nicola Chan δεν ένιωσε ποτέ πραγματικά ο εαυτός της – και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί.

Μητέρα δύο παιδιών πέρασε χρόνια νιώθοντας «παγιδευμένη» στη σχέση της προτού ένα διαδικτυακό σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης αλλάξει για πάντα την πορεία της ζωής της.

Η 40χρονη σπούδαζε για να γίνει «προπονήτρια αυτοπεποίθησης σώματος» όταν άρχισε να συνειδητοποιεί κάποια πράγματα για την ίδια, τη ζωή και τις επιλογές της.

Αναλογιζόμενη τη ζωή της, όχι μόνο συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε πια να είναι παντρεμένη – άρχισε επίσης να αμφισβητεί την αυτοπεποίθηση και τη σεξουαλικότητα του σώματός της.

Αποφάσισε να χωρίσει μετά από 11 χρόνια. Έχοντας περάσει μόνη σχεδόν τρία χρόνια, η Nicola είναι τώρα σε σχέση με μια γυναίκα, τη Rafaela, δηλώνοντας ότι ποτέ δεν ένιωσε τόσο ελεύθερη.

«Καθώς εμβάθυνα στον εαυτό μου, όλο και περισσότερα από εμένα αποκαλύπτονταν», δήλωσε η μαμά, από το Λίβερπουλ, στη Manchester Evening News. «Σκέφτηκα, “Θεέ μου, πόσο καιρό ένιωθα έτσι;”».

«Πάντα με έλκυαν οι γυναίκες, αλλά υποθέτω ότι το καταπίεζα. Πάει πολύ, πολύ πίσω, αλλά όλο αυτό το συναίσθημα καταπιέστηκε. Ένιωσα σαν να μην ήμουν ο εαυτός μου. Έρχονταν στην επιφάνεια όλα τα σεξουαλικά θέματα και σκέφτηκα: “Πρέπει να καταλάβω ποια είμαι. Είμαι αμφιφυλόφιλη; Είμαι λεσβία; Τι είμαι εγώ;”»

Τα μαθήματα προσωπικής ανάπτυξης που ακολούθησε η Νίκολα μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως ηγεσία, επικοινωνία, διαχείριση χρόνου και συναισθηματική νοημοσύνη.

Στόχος τους είναι να διδάξουν στρατηγικές και πλαίσια για προσωπική ανάπτυξη, καθορισμό στόχων, αυτοβελτίωση, υπερνίκηση φόβων και φοβιών και περιορισμένων πεποιθήσεων.

Έχοντας φέρει στον κόσμο την κόρη της στα 16 της, η Nicola, η οποία πρόκειται σύντομα να διδάξει μπουρλέσκ στο Λίβερπουλ, λέει ότι ακολούθησε το μονοπάτι του γάμου αφού γνώρισε τον πρώην σύζυγό της το 2006.

Γνωρίζοντας ότι ήταν ένας «καλός τύπος», σκέφτηκε ότι θα ήταν μια καλή πατρική φιγούρα για το παιδί της.

Αλλά κατά βάθος, η Nicola, ήξερε ότι ποτέ δεν ήθελε να ακολουθήσει την «παραδοσιακή» διαδρομή στη ζωή.

«Ήταν ένας παραδοσιακός άνδρας και ζει τη ζωή σύμφωνα με τα όσα υπαγορεύει η κοινωνία – όπως ότι ο κύριος στόχος σου στη ζωή είναι να αγοράσεις ένα σπίτι», πρόσθεσε.

«Ένιωσα πραγματικά παγιδευμένη, σαν να μην μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου. Το να είσαι 40 και να αλλάξεις τη σεξουαλικότητά σου σε μεταγενέστερη ηλικία είναι κάτι άλλο. Έχω αυτό το αίσθημα ελευθερίας τώρα γιατί δεν είχα πραγματικά παιδική ηλικία».

Αλλά το ταξίδι της Nicola δεν ήταν εύκολο, βλέποντάς την να χάνει φίλους και μέλη της οικογένειάς της ενώ βρισκόταν στο δρόμο της προς την ευτυχία.

«Αισθάνομαι ελεύθερη και απελευθερωμένη, αλλά το να είσαι ο αληθινός σου εαυτός είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Έχασα μέλη της οικογένειας. Έπρεπε να θρηνήσω ένα σαν να μην είναι πια σε αυτόν τον κόσμο, αλλά είναι. Έχω γράψει ένα βιβλίο που δεν έχει ακόμη εκδοθεί για όλο αυτό το ταξίδι και ελπίζω να βοηθήσω άλλους με την ιστορία μου. Είναι τόσο ελεύθερο να είσαι ο αληθινός, αυθεντικός εαυτός σου και να διδάσκεις τους άλλους να κάνουν το ίδιο και αυτό κάνω αυτή τη στιγμή» κατέληξε.