Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως η έρευνα για τη συντριβή του αεροπλάνου είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο επικεφαλής του μισθοφορικού στρατού Βάγκνερ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, και εννέα άλλοι άνθρωποι την περασμένη εβδομάδα περιλαμβάνει την πιθανότητα να προκλήθηκε από πρόθεση. Πρόκειται για την πρώτη σαφή παραδοχή της Μόσχας πως ο Γεβγκένι Πριγκόζιν μπορεί να έχει δολοφονηθεί.

«Είναι προφανές πως εξετάζονται διάφορες εκδοχές, περιλαμβανομένης της εκδοχής –ξέρετε για τι μιλάμε– ας πούμε, μιας σκόπιμης φρικαλεότητας», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. «Ας περιμένουμε για τα αποτελέσματα της ρωσικής έρευνάς μας».

Το ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer στο οποίο επέβαινε ο Πριγκόζιν είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη όταν συνετρίβη βόρεια της Μόσχας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 10 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό στις 23 Αυγούστου, περιλαμβανομένων δύο άλλων ανώτατων στελεχών της Βάγκνερ, τεσσάρων σωματοφυλάκων του και του τριμελούς πληρώματος.

Η αιτία δεν είναι ακόμη σαφής, όμως κάτοικοι χωριών που βρίσκονται κοντά στον τόπο της συντριβής δήλωσαν πως άκουσαν έναν κρότο και στη συνέχεια είδαν το αεροπλάνο να κατακρημνίζεται στο έδαφος. Το αεροπλάνο συνετρίβη ακριβώς δύο μήνες αφότου ο Πριγκόζιν πήρε τον έλεγχο της νότιας πόλης Ροστόφ στα τέλη Ιουνίου, ξεκινώντας μια ανταρσία που συγκλόνισε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.