Αν δεν σας αρέσει το μπρόκολο και ψάχνετε μια δικαιολογία για να μην το τρώτε, τότε αξίζει να διαβάσετε το παρακάτω περιστατικό. Ένας παππούς από το Ηνωμένο Βασίλειο αγόρασε ένα μπρόκολο από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, όμως, μέσα σε αυτό κρυβόταν μια… έκπληξη.

Ο 63χρονος Neville Linton τρόμαξε όταν άνοιξε τη σακούλα με το μπρόκολο, καθώς βρήκε μέσα της ένα ζωντανό φίδι. Ο ίδιος δήλωσε, σύμφωνα με το nypost.com, ότι η ανακάλυψη του φιδιού, το οποίο είναι ικανό να δαγκώσει άσχημα κάποιον, ήταν μια «τρομακτική» εμπειρία.

Είπε ότι αγόρασε το μπρόκολο από ένα σούπερ μάρκετ στο Stourbridge, West Midlands, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 2 Ιουνίου. Το έβαλε στο ψυγείο και τρεις ημέρες αργότερα, το έβγαλε για να ετοιμάσει ένα γεύμα. Τότε ήταν που εντόπισε το φίδι.

Ο Linton, ο οποίος εργάζεται στον τομέα της καθαριότητας, δήλωσε ότι φοβάται τα φίδια. Οι συγγενείς του έσπευσαν να τον βοηθήσουν και μάζεψαν το ερπετό. Ο παππούς ενός παιδιού από το Μπέρμιγχαμ, δήλωσε: «Ήταν αρκετά τρομακτικό. Δεν τα πάω καλά με τα φίδια. Ευτυχώς που δεν άφησα το μπρόκολο έξω στην κουζίνα, αλλιώς το φίδι θα είχε ξεφύγει μέσα στο σπίτι. Αυτό θα ήταν τεράστιο ρίσκο για εμάς, επειδή εδώ ζούμε δύο ευάλωτα άτομα».

Όπως είπε, αγόρασε το μπρόκολο στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων αγορών του. Όταν ξετύλιξε το λαχανικό στον πάγκο της κουζίνας του, είδε ένα μικρό πλασματάκι χωμένο κοντά στο κοτσάνι του μπρόκολου. Συνειδητοποιώντας ότι ήταν πολύ μεγάλο για να είναι κάμπια, είπε ότι κάλεσε την αδελφή του, η οποία κατάλαβε πως πρόκειται για φίδι.

Τότε το έβαλαν σε ένα πλαστικό δοχείο και το πήγαν πίσω στο κατάστημα από όπου ο Linton το είχε αγοράσει. «Στην αρχή νόμιζα ότι η αδερφή μου αστειευόταν, αλλά έκανα πίσω όταν το είδα να αρχίζει να κινείται. Ο τύπος στο κατάστημα ήταν επίσης αρκετά φοβισμένος», δήλωσε ο ίδιος.

Ο ηλικιωμένος Linton δήλωσε ότι του προσφέρθηκε κάποια αποζημίωση από το σούπερ μάρκετ, αλλά είπε ότι ζητάει περισσότερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσό που του προσφέρθηκε δεν αντισταθμίζει τον κίνδυνο για τον ανάπηρο γιο του και την ευάλωτη πεθερά του, που ζουν και οι δύο μαζί του. «Δεν είναι αρκετό – οι επιπτώσεις για εμάς, αν είχε βγει στο σπίτι, θα ήταν τεράστιες». «Επιπλέον, φοβάμαι τα φίδια, οπότε υπάρχει και ο συναισθηματικός αντίκτυπος σε αυτό», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του καταστήματος δήλωσε: «Ο προμηθευτής μας δεν είχε ποτέ καταγγελία τέτοιας φύσης και διαθέτει ισχυρές διαδικασίες για την πρόληψη τέτοιων ζητημάτων. Διερευνούμε αυτό το μεμονωμένο περιστατικό και ζητήσαμε συγγνώμη από τον κ. Linton που δεν τηρήθηκαν τα συνήθη υψηλά μας πρότυπα».

Τέτοιου είδους φίδια δεν είναι δηλητηριώδη. Βρίσκονται κυρίως στην Πορτογαλία, την Ισπανία, τη νότια Γαλλία και τμήματα της Ιταλίας.