Ως δολοφονία εξετάζεται η υπόθεση πνιγμού γιου και μητέρας στη Βαλτική, όταν έπεσαν από πλοίο κατά τη διάρκεια ταξιδιού. Σε πρώτο στάδιο των ερευνών, εικάζονταν πως το 7χρονο παιδί έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο νερό, ενώ η μητέρα του βούτηξε για να το σώσει. Όμως, νέα στοιχεία άλλαξαν τα δεδομένα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το περιστατικό έγινε σε πλοίο που ταξίδευε από τη Σουηδία στην Πολωνία. Ωστόσο, οι δανικές Αρχές ερευνούν την υπόθεση επειδή το πλοίο Stena Spirit έπλεε υπό δανική σημαία.

«Η έρευνά μας έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα», δήλωσε ο Oessur Jarleivson Hilduberg, επικεφαλής της δανικής Αρχής διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων. Η προκαταρκτική έρευνα είχε συλλέξει στοιχεία από βίντεο, φωτογραφίες και μάρτυρες, δήλωσε ο Hilduberg.

Μάλιστα, η σουηδική αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους επιβάτες του πλοίου ζητώντας πληροφορίες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν πώς συνέβη η τραγωδία.

Εκπρόσωπος της σουηδικής ναυτιλιακής διοίκησης δήλωσε ότι το παιδί έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων. «Αρχικά λάβαμε μια αναφορά ότι ένα άτομο είχε πέσει στη θάλασσα, στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν δύο», δήλωσε ο Lars Blom, επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης στο κέντρο διάσωσης της.