Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντόνιο Γκουτέρες σχετικά με το Κυπριακό, με τον πρόεδρο της Κύπρου να διαβεβαιώνει τον γ.γ. του ΟΗΕ για την ετοιμότητά του, σε ό,τι αφορά την επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε την προστιθέμενη αξία διορισμού Απεσταλμένου του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε επίσης τον κ. Γκουτέρες για τα αποτελέσματα των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες και τους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξης των συνομιλιών στη συμφωνημένη βάση, υποβοηθητικά των προσπαθειών του ΟΗΕ.

Από πλευράς του, ο γενικός γραμματέας επαναβεβαίωσε για τη δέσμευση του στην επίλυση του Κυπριακού εντός των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο γ.γ. του ΟΗΕ, αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση της προσπάθειας επανέναρξης των συνομιλιών και συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία.