Δουλέψτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά, λέει ο Cam Moar, ένας αυτοαποκαλούμενος εκατομμυριούχος από την Αυστραλία, ο οποίος πιστεύει ότι οι άνθρωποι «σπαταλούν άσκοπα τη ζωή τους» δουλεύοντας 9 με 5. «Μαθαίνουν ότι το μόνο που κάνεις στη ζωή σου είναι να πας σχολείο, μετά να πάρεις ένα πτυχίο ή να κάνεις ένα επάγγελμα, να αγοράσεις ένα σπίτι και να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου αποπληρώνοντάς το», δήλωσε στο JamPress.

«Θέλω να ανοίξω τα μάτια των ανθρώπων για το τι είναι εφικτό», ανέφερε ο Moar. «Θέλω απλώς να δουν τι θα μπορούσαν να κάνουν με τη ζωή τους αντί να την περνούν δουλεύοντας με ωράριο 9 με 5».

Ο 22χρονος πήρε μια γεύση από την εργασία αυτή ως έφηβος, όταν εργάστηκε ως μαθητευόμενος ξυλουργός. Θυμάται ότι δούλευε 12ωρες βάρδιες, πέντε ημέρες την εβδομάδα για 600 δολάρια.

«Μου άρεσε η ξυλουργική, γι’ αυτό και έκανα ξυλουργική. Στην αρχή ήταν ωραία, αλλά γρήγορα έγινε βαρετή και μονότονη – όπως οι περισσότερες δουλειές», δήλωσε ο Moar. Τελικά, συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν «περισσότερα στη ζωή από το να κάνει το αφεντικό του πλούσιο».

Εγκατέλειψε την ξυλουργική έξι μήνες πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, αφήνοντας πίσω του τα όνειρά του να γίνει διευθυντής στον κατασκευαστικό κλάδο και να βγάζει 100.000 δολάρια.

Οι γονείς του Moar ανησυχούσαν για τη μετάβαση της καριέρας του, αλλά ο ίδιος εξάλειψε τις αμφιβολίες τους όταν έφερε 69.000 δολάρια μέσα στους δύο πρώτους μήνες που πουλούσε προϊόντα μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. «Όταν άρχισαν να έρχονται τα χρήματα, έμεινα άναυδος», είπε. «Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες που πωλούσα online, έβγαζα τον εβδομαδιαίο μισθό μου ως μαθητευόμενος και δεν “σκότωνα” το σώμα μου».

Ο Moar ίδρυσε μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου το 2020 με την ονομασία «6 Figure Drop Shipper», όπου εργάζεται δύο με τρεις ώρες την ημέρα διδάσκοντας σε ανθρώπους την… τέχνη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Δύο χρόνια αργότερα, ο επιχειρηματίας εισπράττει 250.000 δολάρια το μήνα και αξίζει 1 εκατομμύριο δολάρια.

«Τώρα, κάθε μέρα είναι πραγματικά διαφορετική και είμαι κύριος της μοίρας μου», σημείωσε. «Εξακολουθώ να εργάζομαι σκληρά, αλλά δεν σηκώνομαι στις 5 το πρωί για να οδηγήσω μια ώρα στη δουλειά για να χτίσω το σπίτι κάποιου άλλου».

Παραδέχεται ότι η επιχείρηση μπορεί να ενέχει ρίσκο: «Θα μπορούσε να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή και αυτό είναι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Είναι όλα δικά μου ρίσκα, αλλά είναι και η ανταμοιβή μου».

Ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος φροντίζει τον εαυτό του ταξιδεύοντας σε εξωτικές τοποθεσίες, ζώντας στο παραθαλάσσιο σπίτι του αξίας 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων και οδηγώντας μια BMW M5 αξίας 180.000 δολαρίων.

«Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι αγαπώ το ηλεκτρονικό εμπόριο, γιατί δεν το κάνω. Αλλά μου αρέσει να είμαι πλούσιος και αυτό που μου επιτρέπει να κάνω με τη ζωή μου», τόνισε.