Ο Εμανουέλ Μακρόν υποδέχτηκε τον Έλον Μασκ στα Ηλύσια Πεδία και είχαν σε πρώτη φάση μια ιδιωτική συνάντηση, όπου ο Γάλλος πρόεδρος παρότρυνε την Tesla να πραγματοποιήσει επενδύσεις στη Γαλλία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο Μακρόν αναζητά μια μεγάλη επένδυση για τη χώρα του, ώστε να αμβλύνει τις αρνητικές κριτικές που δέχεται για την αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης.

Έτσι, προσκάλεσε τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο και άλλους περίπου 200 επιχειρηματίες, που συμμετείχαν σε σχετική εκδήλωση με θέμα την πράσινη ενέργεια και τις επενδύσεις στη χώρα.

Ωστόσο, το «πρόσωπο της μέρας» ήταν ο Μασκ, ο οποίος γευμάτισε με τον υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ και είπε ότι είναι βέβαιος ότι η Tesla θα κάνει «σημαντικές επενδύσεις» στη Γαλλία στο μέλλον, χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα.

«Καμία ανακοίνωση σήμερα, αλλά είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με τον πρόεδρο Μακρόν και τη γαλλική κυβέρνηση και το πόσο φιλόξενοι είναι», είπε ο δισεκατομμυριούχος στους δημοσιογράφους.

Μάλιστα, ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε ανάρτηση στο Twitter, όπου ανέφερε για τη συνάντηση με τον Μασκ:

«Με τον @ElonMusk, μιλήσαμε για την ελκυστικότητα της Γαλλίας και τη σημαντική πρόοδο στους τομείς των ηλεκτρικών οχημάτων και της ενέργειας. Μιλήσαμε και για ψηφιακή ρύθμιση. Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε μαζί. Ραντεβού σήμερα το απόγευμα στο #ChooseFrance Summit!».