Ένας καρδιολόγος που εργάζεται στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου, συνελήφθη από τη γερμανική αστυνομία, ως ύποπτος για δύο ανθρωποκτονίες σύμφωνα με ανακοίνωση εισαγγελέων και αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο γιατρός ο οποίος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από το νοσοκομείο τον Αύγουστο του 2022, θεωρείται πως εν γνώσει του χορήγησε υψηλές δόσεις ηρεμιστικού σε δύο περιπτώσεις ασθενών σε σοβαρή κατάσταση, οι οποίοι στη συνέχεια πέθαναν.

Ο γιατρός δεν είχε συλληφθεί όταν τέθηκε σε διαθεσιμότητα καθώς η Αστυνομία προσπαθούσε να εξακριβώσει αν οι υψηλές δόσεις που χορηγήθηκαν σε τέσσερις περιπτώσεις ασθενών μπορούσαν να δικαιολογηθούν. Για δύο από αυτές τις περιπτώσεις προέκυψε ότι δεν δικαιολογούνταν.

Το νοσοκομείο είχε λάβει γνώση της υπόθεσης σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, από ανώνυμη πηγή. Σύμφωνα με το ίδιο «αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα την καταγγελία, θέσαμε αμέσως τον καρδιολόγο σε διαθεσιμότητα και πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τους ευάλωτους ασθενείς».