Στην Ισπανία, ένα ζευγάρι έκανε έκκληση προς τις αρχές να τους επιτραπεί να παντρευτούν παρόλο που είναι αδέρφια από τον ίδιο πατέρα, κάτι που δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τους νόμους της χώρας.

Ο Ντανιέλ και η Άνα μίλησαν στην εκπομπή «El programa de Ana Rosa» του τηλεοπτικού σταθμού Telecinco και εξήγησαν την σχέση τους. Γνωρίστηκαν όταν εκείνος ήταν 17 κι εκείνη 21, είναι μαζί με εδώ κι εννιά χρόνια κι έχουν μαζί δύο παιδιά. «Θέλουμε να παντρευτούμε για νομικούς και γραφειοκρατικούς λόγους πάνω από όλα», ανέφεραν.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε το γάμο για το… γάμο, αλλά για όσα σου επιτρέπει να κάνεις γραφειοκρατικά και νομικά», είπε ο Ντανιέλ, ενώ η Άνα ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι κι έτσι, αλλά όταν είσαι παντρεμένος υπάρχουν διαδικασίες που διευκολύνονται».

Έπειτα μίλησαν και για την ιδιαιτερότητα της σχέσης τους. «Γνωριστήκαμε για πρώτη φορά όταν εγώ ήμουν 17 κι εκείνη 21. Όταν συνέβη αυτό ήταν ξεκάθαρο πως ήμασταν αδέρφια», είπε ο Ντανιέλ.«Με τον καιρό, όμως, το περιβάλλον μας άρχισε να σημειώνει πως έβλεπε πως είχαμε μια ιδιαίτερη χημεία και πως στην σχέση μας υπήρχε κάτι περισσότερο. Για καιρό δεν θέλαμε να αποδεχθούμε πως μπορούσαν να υπάρχουν ερωτικά συναισθήματα, αλλά έφτασε η στιγμή που δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε», πρόσθεσε η Άνα.

Τόνισαν πως μέχρι εκείνη την στιγμή που γνωρίστηκαν ο ένας δεν ήξερε τίποτα για τον άλλον. Επίσης υπογράμμισαν πως ενώ βιολογικά είναι αδέρφια, στην πραγματικότητα ποτέ δεν αναπτύχθηκε τέτοιος δεσμός. «Δεν μεγαλώσαμε μαζί, δεν πήγαμε ποτέ διακοπές μαζί, δεν μοιραστήκαμε οικογενειακές στιγμές. Είναι ένα άτομο που γνώρισα μια μέρα και το ερωτεύτηκα», τόνισε εκείνος.

«Υπάρχουν πολλοί σαν εμάς»

Το ζευγάρι ανέφερε κιόλας πως υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις σαν και τη δική τους ή παρόμοιες. «Αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι κάτι που θεωρείται φυσιολογικό, αλλά υπάρχουν πολλές τέτοιες σχέσεις, παραπάνω από όσες πίστευα πως θα μπορούσαν να υπάρχουν. Όλοι, βέβαια, θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι. Οι περισσότεροι μετακόμισαν από τις πόλεις τους για να ζήσουν τη ζωή τους», δήλωσαν.

Τέλος, τόνισαν πως τα παιδιά τους ξέρουν πως οι γονείς τους είναι αδέρφια «αλλά είναι πολύ μικρά και δεν καταλαβαίνουν πολύ καλά την ιδιαιτερότητα της κατάστασης». «Δεν είναι κάτι που πρόκειται να τους κρύψουμε όταν μεγαλώσουν», είπε η Άνα.