Το 2030 στο Ριάντ θα λειτουργεί ο Mukaab, ένας ουρανοξύστης που θα αποτελεί το ψηλότερο κτήριο στη σαουδαραβική πρωτεύουσα. Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία του κτηρίου που θα έχει ύψος 440 μέτρα. Ο Mukaab θα ανεγερθεί στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης ευρύτερης συνοικίας Murabba, όπως γνωστοποίησε ο πρίγκηπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, πρόεδρος της προσφάτως συσταθείσης New Murabba Development Company.

Η πρόσοψη του κυβόσχημου ουρανοξύστη θα χαρακτηρίζεται από αλληλοεπικαλυπτόμενα τριγωνικά σχήματα που είναι αναφορά στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό στυλ Najdi. Το κτήριο θα περιλαμβάνει δύο εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα καταστημάτων, πολιτιστικών και τουριστικών προορισμών και ένα σχεδόν σε όλο το ύψος του αίθριο με έναν σπειροειδή πύργο μέσα.

Η ευρύτερη ανάπτυξη της Murabba -19 τετραγωνικών χιλιομέτρων, συνολικά, βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης – θα περιλαμβάνει περισσότερες από 100.000 κατοικίες και 9.000 δωμάτια ξενοδοχείων, καθώς και πάνω από 980.000 τετραγωνικά μέτρα καταστημάτων και 1,4 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα γραφείων. Επίσης, 80 χώρους διασκέδασης και πολιτιστικών εκδηλώσεων, πανεπιστήμιο τεχνολογίας και ντιζάιν, πολυχρηστικό θέατρο και ένα «εμβληματικό» μουσείο.