Εννέα χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ η πτήση MH370 της Malaysia Airlines και τρία σενάρια για την τύχη του αεροσκάφους έχουν αρχίσει να διακινούνται, ενώ οι συγγενείς ζητούν να διεξαχθεί νέα έρευνα.

Όπως αναφέρει ο theguardian.com, η πτήση μετέφερε 12 άτομα προσωπικό και 239 επιβάτες, ενώ εξαφανίστηκε όταν πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. Επίσης, σύμφωνα με την nypost.com, το Netflix πρόβαλε ένα νέο ντοκιμαντέρ, το οποίο εξετάζει τρία σενάρια που μπορεί να εξηγούν τους λόγους για τους οποίους το αεροπλάνο εξαφανίστηκε.

Το πρώτο σενάριο με βάση το αμερικανικό δημοσίευμα, ενοχοποιεί τον πιλότο και στηρίζεται στην ύπαρξη ενός εξομοιωτή πτήσεων που βρέθηκε στην κατοικία του. Με βάση αυτή την θεωρία, φέρεται ο πιλότος να είχε κάνει ένα μήνα νωρίτερα μια προσομοίωση πτήσης με την πιθανή πορεία του αεροσκάφους πριν πέσει στον ωκεανό.

Έπειτα, το δεύτερο σενάριο κάνει λόγο για αεροπειρατεία, γιατί ερευνητής εντόπισε σε θέσεις επιβατών τρεις Ρώσους που θα μπορούσαν με κάποιο πρόσχημα να πάρουν τον έλεγχο της πτήσης και να το στείλουν προς την κεντρική Ασία.

Επιπλέον, η τρίτη εκδοχή αναφέρει πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη Νότια Σινική Θάλασσα που έκαναν γυμνάσια στην περιοχή.