«Perastika Yitona» («Περαστικά γείτονα») είναι ο κεντρικός τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet που αναφέρεται στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Η είδηση βρίσκεται σε όλο τον τουρκικό Τύπο με τα άρθρα να αναφέρονται με λόγια συμπόνιας για το δράμα που περνούν οι Έλληνες, ωστόσο μνεία γίνεται και στην παραίτηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, η οποία συγκρίνεται με το γεγονός ότι στην γειτονική χώρα με τα χιλιάδες θύματα από τον σεισμό, κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν υπέβαλε από ευθιξία την παραίτησή του.

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet έχει τίτλο «Πενθεί η Ελλάδα» και κάνει αναφορά στον κ. Καραμανλή γράφοντας πως «εδώ με 40.000 θύματα από τον σεισμό δεν υπήρξε καμία παραίτηση».

Γίνεται επίσης παραλληλισμός και με τη συμπεριφορά Τούρκων αξιωματούχων και μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που είχε γίνει στο Τσόρλου της Ανατολικής Θράκης το 2018 όπου και πάλι ουδείς είχε παραιτηθεί. Θυμίζουμε ότι τότε είχαν χάσει τη ζωή τους 24 άτομα, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Να σημειωθεί τέλος ότι σε πολλά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας υπάρχει σύγχυση σχετικά με το πρόσωπο του κ. Καραμανλή αφού πολλές έχουν βάλει ως φωτογραφία το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού και πάλαι ποτέ προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και όχι του τέως υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.