Ο σταρ της κάντρι Μπραντ Πέισλι κυκλοφορεί ένα νέο τραγούδι στο οποίο συμμετέχει ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Ο κόσμος φαινόταν σαν να βρίσκεται σε μια νέα κατάσταση που δεν ήταν εδώ και δεκαετίες», θυμάται ο τρεις φορές νικητής των Grammy μιλώντας για την αντίδρασή του όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Σήμερα Παρασκευή (24/02), στην επέτειο ενός έτους από την έναρξη του πολέμου, ο Πέισλι κυκλοφορεί ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Same Here», στο οποίο ο Ουκρανός Πρόεδρος μιλάει περήφανα για τη χώρα και τον λαό του.

Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι το πρώτο του Πέισλι από τη νέα του δισκογραφική δουλειά, «Son of the Mountains» που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος από τη Universal Music Group Nashville. Αν και δεν αναφέρει συγκεκριμένα την Ουκρανία, το τραγούδι τελειώνει με τον Πέισλι και τον Ζελένσκι σε συνομιλία, ηχογραφημένη κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης.

Ο Ζελένσκι μιλά για την επιθυμία των Ουκρανών για ελευθερία, προσθέτοντας «Δεν υπάρχει απόσταση μεταξύ των δύο χωρών μας σε τέτοιες αξίες».  «Απλώς δεν υπάρχουν διαφορές», σχολίασε ο Πέισλι στο Associated Press. «Μπορείτε να μας βάλετε σε διαφορετικά μέρη με διαφορετικές σημαίες και διαφορετικές γλώσσες, αλλά έχουμε τόσες πολλές ομοιότητες».

Τα έσοδα από τα δικαιώματα του τραγουδιού θα δοθούν στην United24 για την κατασκευή κατοικιών για χιλιάδες Ουκρανούς των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν στον πόλεμο, είπε ο τραγουδιστής.