Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρέθηκε σήμερα στη νότια επαρχία Οσμανίγιε, όπου δεσμεύτηκε ότι θα λογοδοτήσουν όλοι όσοι ευθύνονται για τους περισσότερους από 42.000 θανάτους στους καταστροφικούς σεισμούς, που έπληξαν το νότιο τμήμα της χώρας στις 6 Φεβρουαρίου.

«Είναι καθήκον μας να καταστήσουμε υπόλογους εκείνους που διέπραξαν αδικοπραγίες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως αναφέρεται από το ΑΠΕ, με πληροφορίες από το Reuters – Anadolu.

Φουντώνουν τα σενάρια για αναβολή των εκλογών στην Τουρκία μετά τον σεισμό

Η τουρκική κυβέρνηση έχει βρεθεί στο στόχαστρο έντονης κριτικής, καθώς κατηγορείται για καθυστερημένη αντίδραση στους φονικούς σεισμούς. Επιπλέον, η κυβέρνηση του Ερντογάν κατηγορείται για την πολεοδομική πολιτική της, καθώς χιλιάδες πολυκατοικίες κατέρρευσαν, εγκλωβίζοντας θύματα κάτω από ερείπια.

Χθες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν 200.000 πολυκατοικίες σε στέρεα εδάφη και με βάση τις σωστές πρακτικές, στις έντεκα επαρχίες που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD σήμερα, ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς στην Τουρκία ανέρχεται, έως τώρα, σε 42.310.